Ridicat de la volan, în CUG, şi băgat direct după gratii: două infracţiuni grave dintr-un foc

marți, 07 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Ridicat de la volan, în CUG, şi băgat direct după gratii: două infracţiuni grave dintr-un foc

Un individ din Podu Iloaiei care circula prin zona CUG la volanul unui autoturism, cu luminile stinse, prin jurul orei 1 noaptea, a fost băgat după gratii 24 de ore de către autorităţi. 

Autoturismul a fost observat de către o patrulă de poliţie, care l-a oprit. Individul era beat criţă, iar permisul de conducere îl avea anulat.

“La data de 26 ianuarie 2023, în jurul orei 1:40, poliţiştii Secţiei 6 au observat un autoturism care se deplasa pe o stradă din municipiul Iaşi, fără a avea în funcţiune luminile de întâlnire. Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, iar la volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din oraşul Podu Iloaiei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul figurează cu permisul anulat. De asemenea, întrucât acesta emana halenă alcoolică, el a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permisul de conducere anulat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul Poliţiei Iaşi, apoi acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa luând măsura arestului său la domiciliu pentru 30 de zile.

Comentarii