Roger Federer a părăsit turneul de la Wimbledon

joi, 12 iulie 2018, 01:43
2 MIN
 Roger Federer a părăsit turneul de la Wimbledon

Principalul favorit al turneului a fost eliminat de sud-africanul Kevin Anderson. Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu s-au oprit în sferturi la dublu

 

 

România a dispărut de pe tablourile principale de la Wimbledon.Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu au fost eliminate, ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu feminin de la Wimbledon. Ele au pierdut, greu, partida cu perechea Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia) , scor 7-5, 4-6, 4-6. Un meci greu, cu servicii foarte puternice de ambele părţi şi, în consecinţă, break-uri puţine. Patru aşi au servit Melichar şi Peschke, niciunul româncele, ambele cupluri comiţând câte patru duble greşeli. Meciul a durat două ore şi două minute. Nicole şi Kveta vor întâlni în semifinale perechea Gabriela Dabrowski / Xu Yifan (Canada/ China), care a învins cu 5-7, 6-4, 6-2 un cuplu de valoare refăcut, Lucie Safarova / Bethanie Sands (Cehia / SUA). În celelalte două partide din sferturi, s-au înregistrat rezultatele: Alicja Rosolska / Abigail Spears (Polonia / Australia) – Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria/ Franţa) 7-6, 6-3; Barbora Krejickova / Katerina Siniakova (Cehia) – Tatjana Maria / Heather Watson (Germania /Marea Britanie)  3-6, 6-7, 6-4.

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Wimbledon pentru prima oară din 2015, după ce l-a învins, scor 6-3, 3-6, 6-2, 6-2, pe japonezul Kei Nishikori. Ultima oară când Djokovic s-a aflat în semifinalele unui Grand Slam a fost la US Open, în 2016, când a şi câştigat. În cel de-al doilea meci din sferturi, s-a înregistrat marea surpriză: marele favorit, Roger Federer a fost învins după un maraton de patru ore şi 17 minute, de către sud-africanul Kevin Anderson (8 ATP). Federer a condus cu 2-0 la seturi (6-2, 7-6), Anderson a salvat o minge de meci în setul trei la 4-6, a egalat la seturi (7-5, 6-4) înaintea unui decisiv de o oră şi jumătate, încheiat cu un singur break, realizat de Kevin la 11-10. Anderson se califică pentru prima dată în semifinale la Wimbledon, dar a fost finalist în 2017 la US Open. Anderson îl va întâlni în semifinale pe John Isner sau Milos Raonic, iar Novak Djokovic, pe Rafael Nadal sau Juan Martin del Potro.

Astăzi, de la ora 15:00, au loc semifinalele feminine: Jelena Ostapenko (Letonia) cu Angelique Kerber (Germania) şi Julia Goerges (Germania) cu Serena Williams (SUA).

Comentarii