România educată sau needucată? Mai puțin de jumătate dintre elevii înscriși în clasa I acum 12 ani au promovat la Bacalaureat

marți, 04 iulie 2023, 19:25
1 MIN
 România educată sau needucată? Mai puțin de jumătate dintre elevii înscriși în clasa I acum 12 ani au promovat la Bacalaureat

Doar 42,3% dintre elevii înscriși în clasa I acum 12 ani au reușit să ia examenul de Bacalaureat în 2023, iar în mediul rural rata de promovare a fost doar de 27,7%, conform World Vision România. 

Potrivit unei statistici realizate World Vision România, doar 42,3% dintre elevii înscriși în clasa I acum 12 ani au putut promova examenul de Bacalaureat în 2023, iar la nivel național procentul de absolvenți care au reușit să ia bacul a fost de 72,8%. În schimb, în mediul rural rezultatele sunt mult mai tragice; doar 27,7% copiii înscriși în clasa I acum 12 ani au luat examenul, iar la nivel național 64,8%. Pe țară au obținut media 10 doar 9 elevi din mediul rural, comparativ cu 45 de copii din mediul urban.

Cauzele abandonului școlar

Rezultatele scăzute la Bacalaureat și abandonul școlar sunt efecte ale calității slabe a educației și a situațiilor financiare precare cu care se luptă mii de români, cu precădere în mediul rural. Conform unui studiu World Vision România pentru 38% dintre familii, bani abia le ajung de la o lună la alta sau nu le ajung deloc, 16% dintre tineri consideră că sunt defavorizați de către profesorii de la clasă și 52% dintre profesori vor mai mult acces la cursuri de perfecționare. Din 10 părinți, doar 2 își mai susțin copiii să continue studiile după clasa a 8-a și doar 4 din 10 adulți dintr-un sat au luat Bacalaureatul, mai confirmă World Vision România.

Mai mult, pe digi24

Comentarii