Românii s-au asigurat că le va merge bine în 2020

duminică, 12 ianuarie 2020, 09:28
3 MIN
 Românii s-au asigurat că le va merge bine în 2020

La mulţi ani! Începem cu ştiri despre românii care, ca să-şi asigure un 2020 cât mai prosper, au respectat în noaptea de Revelion cele mai populare obiceiuri, pomenite în ultimele zile ale lui 2019 pe site-urile dedicate mai ales gospodinelor moderne:

wink Se zice că cine nu sărută pe nimeni în noaptea de Revelion va fi urmărit de ghinion în tot anul următor. Aurel Avarie s-a pupat, la cumpăna dintre ani, cu toate doamnele de la petrecere, chiar şi cu soacra gazdei; în zori, pe când mergea spre casă, el nu a fost urmărit de ghinion, ci de un necunoscut, care i-a pus piedică şi i-a furat căciula. Tot atunci, Marian Burete s-a pupat cu Ionela Pipotă; ei au fost surprinşi pe balcon de domnul Pipotă. Marian va afla dacă va fi ferit de ghinion de-abia în mai, când va ieşi din spital, unde a ajuns după ce "a alunecat şi a căzut de la etaj".

wink În noaptea de Revelion trebuie să ai pe masă, neapărat, peşte, ca în anul care vine să pluteşti ca peştele în apă – nicidecum carne de pasăre, care poartă, cică, ghinion! Peşte a avut pe masă, în faţa sa, şi Viorel Piedică, musafir; dacă ar fi avut nişte pulpe rumene de găină, oasele nu i-ar fi rămas în gât, cum i-a rămas osul de crap. Am aflat şi că la o petrecere de interlopi peştii nu s-au aflat pe masă, ci la masă, pe scaune.

frown Ca să nu dai sporul afară din casă, în noaptea de Revelion nu trebuie să scoţi nimic pe uşă, nici măcar gunoiul. Ceciliu Mâzgă a primit musafiri de Revelion; el n-a vrut să dea sporul afară, aşa că n-a scos gunoiul, deşi în găleată se aflau şoareci morţi, ouă clocite şi puturoase, pamperşii vechi ai copilului, cartofi stricaţi şi supă acrită. Pe uşă au ieşit doar musafirii, cu mâinile la nas. Nici alţi români n-au scos gunoiul pe uşă, ci au preferat să-l răstoarne pe geam, de la etaj.

indecision Ca să ai belşug în anul următor trebuie să ai bani la tine în noaptea de Revelion. Această superstiţie e binecunoscută atât de nenumăraţi români, care şi-au luat cu ei, la chefurile din noaptea de Revelion, toţi banii din casă, cât şi de nenumăraţi tâlhari, care i-au pândit pe primii când au pornit, dimineaţa, spre casele lor. Bani au avut la ei şi acei compatrioţi care s-au strâns în noaptea de Revelion să joace poker.

angry Ca să elimini anul vechi, să-l pofteşti pe cel nou înăuntru şi să laşi energiile să curgă trebuie să deschizi toate uşile şi ferestrele înainte de miezul nopţii de Revelion. Aurel Suzetă, gazdă, a deschis toate uşile şi ferestrele, motiv pentru care toţi musafirii s-au plâns că îi dor şalele şi că li s-au umflat măselele de la curent. Şi Margareta Carie a deschis uşile şi ferestrele: de atunci ea nu-şi mai găseşte pisica şi canarul.

cool Ca să primeşti cu bine noul an, la miezul nopţii de Revelion trebuie să mănânci 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună. Acest obicei a fost respectat chiar şi de românii care habar n-aveau de el şi care au început cu strugurii de la prima oră, câte 12 boabe pe minut, apoi şi mai multe. Unul ne-a explicat: "Este un obicei bun, îl respectăm de multe ori pe zi, doar că boabele alea nu le mâncăm, dacă înţelegeţi!".

Comentarii