Românul care a ucis-o pe Sofie Muylle a plâns neîntrerupt în timp ce s-a decis sentinţa

miercuri, 26 mai 2021, 18:41
1 MIN
 Românul care a ucis-o pe Sofie Muylle a plâns neîntrerupt în timp ce s-a decis sentinţa

Românul în vârstă de 27 de ani care a fost găsit vinovat, vinerea trecută, de juriul Curții din Flandra de Vest pentru violarea și asasinarea lui Sofie Muylle și-a aflat marți pedeapsa.

Instanța din Bruges a anunțat condamnarea și Alexandru Caliniuc a plâns pe toată durata ședinței, informează site-ul televiziunii belgiene VRT.

În vârstă de 27 de ani la data la care a fost ucisă, Sofie a murit de hipotermie pe plaja din Knokke, în ianuarie 2017, după ce fusese mai întâi violată de român. Procurorul ceruse închisoare pe viață și izolare 15 ani, pentru Alexandru.

Apărarea a reacționat foarte scurt, cerând să se ia în considerare două circumstanțe atenuante: vârsta fragedă a lui Caliniuc, care avea doar 22 de ani în momentul faptelor, și cazierul său judiciar curat. Această cerere a fost ascultată de instanță și juri.

Instanța și juriul au decis o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, pe care va trebui să o execute în țara sa de origine, conform regulilor legii române. Eliberarea condiționată este posibilă în România și Alexandru ar putea beneficia de ea după ce va ispăși 16 ani de pedeapsă.

Citeşte mai mult pe libertatea.ro

Comentarii