S-au făcut cărţile pentru Nagoya

marți, 28 noiembrie 2017, 02:43
2 MIN
 S-au făcut cărţile pentru Nagoya

 

Americanul Nathan Chen şi japoneza Satoko Miyahara au câştigat probele individuale de la “Skate America”, dar numai el s-a calificat în finala circuitului de patinaj artistic

Americanul Nathan Chen a câştigat proba masculină din cadrul concursului Skate America, etapă din circuitul Grand Prix-urilor de patinaj artistic, sâmbătă seară la Lake Placid (SUA).  În ciuda unui program liber mai slab, marcat de o căzătură şi mai multe sărituri slab executate, Chen, câştigător al programului scurt de vineri, şi-a păstrat un suficient avans în faţa adversarilor săi obţinând un scor final de 275,88 puncte. Chen s-a impus în faţa compatriotului şi partenerului său de antrenament Adam Rippon (266,45 p) şi a rusului Serghei Voronov (257,49 p).  Graţie victoriei de la Lake Placid, prima pentru el într-un Grand Prix, Chen (18 ani) s-a calificat în finala Grand Prix de la Nagoya (Japonia), care va avea loc peste două săptămâni, la fel ca şi Rippon şi Voronov.  Proba de perechi a fost câştigată de germanii Aljona Savchenko şi Bruno Massot, cu un total de 223,13 puncte. Pe locul II s-au clasat chinezii Yu Xiaoyu şi Zhang Hao (219,20 p), iar locul III a fost ocupat de perechea canadiană Meagan Duhamel/Eric Radford (215,68 p). În proba de dans, victoria a revenit cuplului american Maia Shibutani/Alex Shibutani, cu 79,18 pct. Locul II a fost ocupat de italienii Anna Cappellini şi Luca Lanotte, cu 72,70 p, iar pe poziţia a treia au terminat ruşii Viktoria Siniţina/Nikita Kaţalapov, cu 68,72 p.

Proba feminină a fost câştigată de japoneza Satoko Miyahara (19 ani). Cu un total de 214,03 puncte, Miyahara, vicecampioană mondială în 2015, a devansat-o pe compatrioata sa Kaori Sakamoto, clasată pe locul secund cu 210,59 puncte, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de americanca Bradie Tennell, cu 204,10 puncte.  Reprezentanta “Ţării Soarelui Răsare" a patinat în programul liber pe muzica din "Madame Butterfly" de Puccini,  obţinând 71,08 puncte, Laureata ediţiei trecute a Skate America, americanca Ashley Wagner, medaliată cu argint la Mondialele din 2016, nu a putut termina programul liber din cauza unei accidentări. Ea a ratat a doua jumătate a sezonului din cauza unei fracturi de stres la şoldul stâng. Skate America a fost ultima dintre cele şase etape ale circuitului mondial de patinaj artistic, în acest moment fiind cunoscuţi toţi patinatorii calificaţi pentru Finala Marelui Premiu ISU, care va avea loc între 7 şi 9 decembrie la Nagoya (Japonia). Cei mai buni şase patinatori la fiecare disciplină vor lua parte la această finală, la care Satoko Miyahara, aflată pe locul VII în clasamentul Marelui Premiu, va fi prima rezervă.

 

Comentarii