COMUNICAT DE PRESĂ

Șah la Vatra Satului

duminică, 09 octombrie 2022, 14:30
2 MIN
 Șah la Vatra Satului

Asociația Club Sportiv Pionii Regelui desfășoară proiectul „Șah la Vatra Satului”, proiect ce include lecții de șah gratuite și 2 turnee interne de verificare a cunoștințelor dobândite. Acesta este finanțat prin programul START ONG, lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow. 

 

Activitățile se vor desfășura în perioada 01.10-31.12.2022, în județul Iași. Proiectul este destinat copiilor din mediul rural care doresc să intre în lumea magică a șahului și să descopere performanța sportivă. Un număr minim de 25 de copii vor participa la lecții, iar lista de start a turneelor interne va aduna peste 100 de elevi. De asemenea, aceștia vor beneficia de o masă caldă și de un pachet de premii generos dedicat celor care își vor depăși condiția și vor înregistra un rezultat bun la turnee.
 
„Acest proiect își propune să ofere o oportunitate elevilor din mediul rural care nu au acces la o gamă variată de activități extrașcolare sau sportive. Experiența proiectelor precedente ne arată că există mult potențial în această zonă puternic neglijată. Numărul beneficiarilor indirecți este uriaș, iar acest fapt ne-a fost expus în urma rezultatelor excepționale a unor elevi merituoși. Școlile din comunele Popești și Oțeleni au cunoscut o creștere a popularității șahului datorită rezultatelor încântătoare obținute de Dodoi Matei Teodor (multiplu vice campion național), respectiv Sabarez Iulian (campion al Uniunii Europene).” – a declarat Stegariu Vlad-Ionuț, coordonatorul proiectului.
 
„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”
 
Pentru mai multe informații privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Stegariu Vlad-Ionuț la adresa de email pioniiregelui@gmail.com.

Comentarii