Salvați-o pe Roberta, fetița de 10 ani care se luptă cu leucemia. Micuța este internată la Sf. Maria

joi, 04 ianuarie 2024, 20:39
2 MIN
 Salvați-o pe Roberta, fetița de 10 ani care se luptă cu leucemia. Micuța este internată la Sf. Maria

Irina Păcurariu, cunoscută prezentatoare și realiatoare de emisiuni TVR, a prezentat pe pagina ei de Facebook un caz dramatic. Roberta, o fetiță de 10 se luptă cu leucemia și este nevoie de transfuzii de sânge pentru salvarea vieții ei. Mai jos, postarea Irinei Păcurariu:

Roberta Chiriţescu, o fetiţă de 10 ani din Piatra-Neamţ, diagnosticată cu leucemie, are nevoie urgentă de transfuzii de sânge. 
Puteți dona oriunde, cu mențiunea că sângele este pentru Roberta, internată acum la Spitalul De Copii Sfanta Maria din Iaşi.
Roberta are două surori mai mici, gemene, la creşterea cārora îşi ajută mama și cu care s-a obișnuit să pāstreze liniștea de câte ori mama ei are ore. Şi Mădālina, aşa o cheamă pe mama Robertei, predă acasă engleză, franceză, germană şi italiană, toate la un nivel şi cu o metodă care îi motivează pe cursanți, majoritatea pregătiți pentru certificatele de competențe care se cer la universități sau angajări în companii internaționale. Încă n-am auzit pe nimeni învățat de Mādālina care să fi ratat un examen. 
Dacă vă întrebați cum se descurcă ea cu 3 copii, mamă singură, zic ce am gândit mereu: Habar n-am! Ştiu doar că a renunțat la postul de la o școală privată unde s-a angajat după facultate, pentru că a vrut mereu să fie pe cont propriu, față în față cu elevii ei din orele de pregătire. 
Şi învățătoarea fetiţei a lansat un apel umanitar în mediul online:
“O elevă din clasa mea a fost diagnosticată, recent, cu Leucemie. Are nevoie urgentă de donatori de sânge, indiferent de grupa sanguină. Cei care doriți să ajutați, puteți merge la Centrul de Transfuzie din Piatra-Neamț, unde veți specifica numele ei, CHIRIȚESCU ROBERTA. Vă aștept în număr cât mai mare! Vă mulțumesc! Vă rog să vă gândiți că e un pui de 10 ani ! Avem nevoie de oameni cu suflet”, scrie Andreea Nacu.
Mădălina e un om care răspândește lumină, ultimul om care ar fi meritat ca de Crăciun să afle că fetița ei de aproape 10 ani are leucemie. 
Pentru Roberta şi pentru ea, vă rog să dați mai departe anunțul. Pentru a dona sânge vă puteți duce în orice centru de transfuzii din orașul unde vă aflați.

Comentarii