COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătoare la Opera Națională Română Iași. 62 de ani de la primul spectacol

joi, 01 noiembrie 2018, 11:33
2 MIN
 Sărbătoare la Opera Națională Română Iași. 62 de ani de la primul spectacol

Începutul lunii noiembrie reprezintă un prilej de sărbătoare pentru instituția de cultură lirică ieșeană.

Opera Naţională Română Iaşi serbează pe 3 noiembrie cei 62 de ani de la primul spectacol jucat pe scena Operei ieşene. Astfel, pentru a marca cei 62 de ani de la primul spectacol, urmează să se joace spectacolul „Tosca”, de Giacomo Puccini, libretul de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa, după drama lui Victorien Sardou.

„Tosca”, este spectacolul care se joacă în fiecare an în amintirea celor care au evoluat în stagiunea 1956-1957 în rolurile principale. Reprezentanţii Operei ieşene au menţionat că acest spectacol se joacă „în semn de recunoştinţă faţă de eforturile tuturor celor care au contribuit la ridicarea instituţiei la nivelul actual“. Astfel, în fiecare an, pe 3 noiembrie, Opera Naţională Română Iaşi susţine acest spectacol eveniment.

Reprezentația de anul acesta se va afla sub bagheta dirijorului Alessandro Cedrone, urmând să evolueze artişti apreciaţi la nivel internaţional, invitaţi speciali fiind Dario Di Vietri din Italia şi Carlos Almaguer din Mexic.

Cei doi soliști se vor afla pentru a doua oară pe scena Operei Naționale Române Iași. Tenorul Dario di Vietri, care a cules aprecieri pe mari scene ale lumii precum Opera of Oviedo din Spaina,Teatro Filarmonico din Verona, Arena di Verona, Opera of Athens din Grecia, a dat viaţă personajului Radames în ultimul spectacol al stagiunii trecute, „Aida”. De această dată revine cu rolul Mario Cavaradossi.

Baritonul Carlos Almaguer a fost alături de Opera ieșeană și la aniversarea a 60 de ani de la înființare, interpretând rolul temutului Scarpia.

“Sunt încântat că este o regie tradiţională şi sunt bucuros că interpretez această montare. În momentul în care se intervine asupra unei opere tradiţionale cu o interpretare modernă se pierde mult din acest tradiţionalism”, a declarat Carlos Almaguer.

Artiştii invitaţi vor evolua alături de orchestra, corul, baletul şi corul de copii ai Operei Naţionale Române Iaşi, rolul principal, Floria Tosca, fiind interpretat de soprana Operei Iași, Diana Bucur.

Diana Bucur va debuta în acest rol, adugându-l în repretoriul în care se regăsesc roluri importante precum Donna Elvira din „Don Giovanni”, Adina din „Elixirul dragostei”, Lucia din „Lucia din Lammermoor”, Gilda – „Rigoletto” sau Violetta din „Traviata”.

Comentarii