Sărbătoare pentru americani! 4 iulie – ziua SUA. Ce semnificație istorică are această dată

sâmbătă, 04 iulie 2020, 09:40
1 MIN
 Sărbătoare pentru americani! 4 iulie – ziua SUA. Ce semnificație istorică are această dată

Anual, în data de 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională, cunoscută și sub numele de Ziua Independenței. Ziua Independenței comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, prin intermediul căreia a fost declarată independența americanilor față de Regatul Marii Britanii.

Mai precis, Ziua Independenței semnifică desprinderea celor 13 colonii americane de autoritatea britanică. Americanii nu au mai suportat interdicțiile coroanei engleze, care le încălca drepturile. Printre acestea, interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londonez – nu exista nici măcar un reprezentant al coloniilor de peste ocean.

Thomas Jefferson (al treilea președinte al SUA) a redactat Declarația de Independență. A urmat apoi dezbaterea în Congres și aprobarea ei în data de 4 iulie.

Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională abia în anul 1870, la aproape un secol de Revoluția Americană. Tot atunci a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul.

Ziua Independenței este celebrată cu focuri de artificii, parade, fanfare discursuri politice, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, diverse evenimente organizate de statul american, dar și de entități private. De la cele mai formale, până la cele mai colorate.

Comentarii