Scandalul video cu palmarea de docomente din premărie: ghici cui îi ţâţâie cel mai tare fundul?

vineri, 04 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Scandalul video cu palmarea de docomente din premărie: ghici cui îi ţâţâie cel mai tare fundul?

Eheii, dragii moşului, apăi dacă tot vorbitărăm ieri de mari păcăleli de campanie electorală, precum camionul ăla cu ţevi pentru gaz dus în campanie în sat şi luat înapoi după alegeri, haideţi să vă mai spunem una faină, tot de aici de pe la noi, din strunga de oi. 

Cică după plângerea penală de la Rediu la adresa contabilei şi vicelui, făcută de premare, precum să s-ar fi furat documente de acolo, ştiţi cui îi ţâţâie cel mai tare fundul? Ca să vezi şi să nu crezi: cică e vorba de un funduleţ care nici măcar nu e de prin zonă de-acolo, ci e unul de la Iaşi, bine mersi, afundat adânc într-un fotel moale de la palatul cel Roznovan. Da, aşa este, zice-se că e cel al menajerului de oraş, fostul dipotat băsist deştept Grămadă.

De unde şi până unde? Poate nu ştiaţi, dar acel vice prins pe camere cărând cu maşina cutioaicele cu docomente şterpelite din premărie este om de bază de-al lui Grămadă, personagiu prin care aripa imobiliară afiliată partidului lui Grămadă şi-a făcut şmenurile pe dealurile comunei din coasta Iaşului, din Păcurari până în Copou, pe vremea fostului premare retras la vatră cu afacerile famigliei.

Asta, aşa, ca să vă faceţi o idee cam de docomente s-ar fi putut şterpeli de-acolo şi care ar fi miza. Şi, atenţie, aicea nu mai e vorba de prescriere, că-s prea calde…

Cine este şi ce rol are Tractoristu în întreaga afacere?

Două vorbe mici şi despre acel vicepremare filmat cu docomentele, om de-al lui Grămadă, fost candidat la premărie de altfel pe lista băsistă şmenuită de menajerul fost dipotat. Prin comună, ca de altfel şi prin cercurile imobiliarilor din zonă, i se spune Tractoristu’. Pentru că omul chiar asta a fost înainte de a păşi în politichie, adus de ale şmenarilor valuri, şmenari care aveau nevoie acolo, odată cu expansiunea imobiliară, de oameni care să voteze fără să pună prea multe întrebări sau, mai grav, să înţeleagă pericolul penal la care se expun.

Socotelile din campania trecută, de care noi am şi scris atunci, de altfel, socoteli puse la cale de Grămadă alături de imobiliarii aferenţi, erau ca Tractoristu să fie uns premare plin acolo, după ce fostul dădea semne că semnalizează pe dreapta, că-şi făcuse plinul. N-a ieşit însă şmenul, că valul userist împins de tineretul din comună, a stricat toate socotelile. Cam asta e povestea din spate, dacă vă întreabă careva.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii