Scene halucinante: copilă de 14 ani sluţită de unchi cu foarfecele de tuns oile

sâmbătă, 14 iulie 2018, 01:50
3 MIN
 Scene halucinante: copilă de 14 ani sluţită de unchi cu foarfecele de tuns oile

Nimeni nu ştie ce a fost în capul bărbatului şi de ce a procedat în acest fel barbar. Individul a negat fapta, însă la poligraf s-a dovedit că minte. Este însă cunoscut în comunitate ca un personaj extrem de agresiv.

Corneliu Radu Chiriac (37 de ani), din satul Rediu, comuna Scânteia, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru o faptă cutremurătoare şi de neînţeles. Pentru că este rudă directă cu victima, căreia îi este unchi, anchetatorii l-au acuzat de bărbat de violenţă în familie, infracţiune pentru care riscă până la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Corneliu Radu Chiriac ar fi comis fapta imputată de procurori în data de 3 mai 2018. Atunci, la orele serii, nepoata lui de numai 14 ani se deplasa singură către casă, întâlnindu-se, întâmplător cu Chiriac, care venea din direcţia opusă. Fără explicaţii, individul a tras-o de păr pe fată şi a lovit-o cu pumnii în burtă.

„Persoana vătămată a declarat că, în momentul când a ajuns în dreptul locuinţei părinţilor săi, a încercat să strige după ajutor, însă a fost împiedicată de către inculpatul Chiriac Radu Corneliu, care a lovit-o cu pumnul în zona feţei şi a ameninţat-o în tot acest timp cu acte de violenţă“, se arată în rechizitoriu. În acelaşi document se arată că fata a fost prinsă de păr şi târâtă până la o casă părăsită din satul Rediu, pe care bărbatul o foloseşte ca adăpost pentru oi.

Individul nu a recunoscut

Din casa părăsită, Chiriac a luat o foarfecă destinată tunderii oilor, după care a obligat-o pe copilă să se întoarcă înspre casa sa, lovindu-o cu pumnii în burtă şi în spate pe traseu. „Ajunşi în dreptul unui stâlp, inculpatul a ţinut-o de părul capilar şi a tuns-o cu foarfecele de tuns oi, provocându-i zone de alopecie. În tot acest timp, inculpatul a ameninţat-o pe persoana vătămată cu acte de violenţă, iar în momentul în care o tundea îi spunea să stea că îi taie şi o ureche, fapt care i-a provocat o stare de teamă, astfel încât victima nu a strigat după ajutor“, au mai arătat procurorii. După ce i-a tuns părul, individul a lovit-o cu piciorul în fund şi i-a spus: „Marş acasă, acum du-te unde vrei, du-te la poliţie, eu nu mai am treabă cu tine“!. De teamă că unchiul său, cunoscut de o agresivitate ieşită din comun, ar putea veni acasă la ea, copila a plecat pe jos până în comuna vecină Rebricea, judeţul Vaslui, unde a ajuns în jurul orei 4.00 dimineaţa, după ce a parcurs peste 6 kilometri pe jos. Sora sa de aici a fost cea care a convins-o să depună plângere şi la Poliţie.

Individul a fost audiat în primă fază, însă a refuzat să prezinte foarfecele cu care a tuns-o pe copilă. Din acest motiv, autorităţile au efectuat o percheziţie în casa bărbatului, unde au găsit obiectul. Fata a avut nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale, fiind plină de vânătăi şi zgârieturi după incident. Câteva zile mai târziu, ea a fost instituţionalizată într-un centrul al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. Chiriac nu a recunoscut faptele în faţa procurorilor, el fiind supus şi unui test cu aparatul poligraf, care a relevat că minte. Individul este cunoscut în localitate ca fiind agresiv. În urmă cu circa 10 ani s-a ales cu un dosar penal după ce a înjunghiat, alături de un alt consătean, un tată şi pe fiul acestuia, unul dintre cei doi ajungând atunci la spital cu un cuţit înfipt în cap. 

 

 

Comentarii