Schimbare fulgerătoare de manager la Spitalul de Copii. A venit un economist din alt județ

joi, 18 iulie 2019, 02:01
2 MIN
 Schimbare fulgerătoare de manager la Spitalul de Copii. A venit un economist din alt județ

Mandatul directorului de până acum, Radu Terinte, nu a mai fost prelungit, succesor fiind numit un economist din Botoşani. Cine este Corneliu Mihai?

De astăzi, Spitalul de Copii „Sf. Maria” are un nou manager, în persoana botoşăneanului Corneliu Mihai, de profesie economist. Mandatul fostului director, Radu Terinte, s-a încheiat ieri.

Cunoscutul chirurg a deţinut această funcţie din 18 iulie 2013. L-am întrebat, ieri, de ce crede că nu i-a fost prelungit mandatul, mai ales că instituţia se pregăteşte să intre într-o serie de schimbări de anvergură: renovarea integrală şi extinderea unităţii de primire a urgenţelor. Fără alte comentarii, Radu Terinte ne-a explicat că succesorul său nu a debarcat în plin şantier şi că toată reorganizarea din spital este pusă la punct într-o comisie din care fac parte constructorul, reprezentanţii CJ şi, bineînţeles, ai spitalului.

Lucrările vor începe de la subsol, ne-a mai spus fostul manager, care se va întoarce la spitalul unde a fost dintotdeauna, CFR, şi la Universitatea de Medicină, în calitate de cadru didactic.

Preşedintele CJ, Maricel Popa, cel care a semnat ieri dispoziţia de numire în funcţie, ca interimar, a lui Corneliu Mihai, s-a arătat nemulţumit în ultimele luni de ceea ce el a numit întârzierea procedurilor prin care Spitalul de Copii a accesat fonduri europene pentru renovarea generală.

În ceea ce îl priveşte pe Corneliu Mihai (53 de ani), acesta a fost, pe rând şeful Gărzii Financiare Botoşani, până în 2012, apoi, timp de doi ani, director economic la Nova Apaserv, societatea de furnizare a apei şi serviciilor de canalizare din Botoşani, după care a fost numit manager interimar la Spitalul Judeţean „Mavromati”. În iulie 2018, este înlocuit, dar din decembrie îl găsim la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Flămânzi, unde a câştigat concursul pentru funcţia de director.

Am vrut să aflăm cum, după şapte luni în acest mandat, a reuşit să obţină numirea (interimară) la şefia Spitalului de Copii din Iaşi, dar Corneliu Mihai nu a răspuns ieri apelurilor noastre. Presa locală din Botoşani îi este în general favorabilă, apreciind mandatul său de trei ani şi jumătate la Spitalul Judeţean ca unul în care instituţia a trecut de la datorii la „plus” în conturi.

Comentarii