Școlile pun la dispoziție 30 de milioane de măști pentru copiii care vor avea nevoie

miercuri, 01 septembrie 2021, 22:23
1 MIN
 Școlile pun la dispoziție 30 de milioane de măști pentru copiii care vor avea nevoie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că la dispoziția școlilor au fost puse 30 de milioane de măști de protecție pentru a le fi date copiilor care au nevoie de ele în timpul anului școlar 2021-2022. Cîmpeanu spune că „cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști”.

Copiii trebuie să vină cu măști de acasă? Vor primi de la școală? Cum se va întâmpla?

Sorin Cîmpeanu: Există un stoc de 13 milioane de măști la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență. Am avut, luni, în ședința de guvern o ordonanță de urgență aprobată prin care autoritățile locale direcționează către școli resursele existente din perspectiva măștilor de protecție.

Astăzi am încheiat o centralizare, cumulând toate aceste surse și avem exact 30 de milioane de măști la dispoziția școlilor. Centralizarea a fost făcută județ cu județ prin Inspectoratele Școlare Județene.

Măștile vor fi distribuite celor care au nevoie. Odată cu permisiunea de a purta măști textile, sunt elevi care vor prefera să poarte propriile măști. Cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii