Se duse complexul oltean

marți, 24 iulie 2018, 01:43
5 MIN
 Se duse complexul oltean

Universitatea Craiova – Poli Iaşi 0-0, în prima etapă a Ligii I de fotbal. In sezonul trecut Iaşul pierduse toate cele patru meciuri disputate cu oltenii

Craiova: Pigliacelli – R. Popa (’73 – Markovic), Gardoş, Tiago Ferreira – Dimitrov (’35-  Briceag), Mateiu, Cicâldău, Bancu – Burlacu, Glavina (’64 – Bărbuţ), Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Iaşi: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Mihalache, Chelaru, Panţîru – Ştefănescu (’66 – Bosoi), Cioinac, Pîrvulescu (’60  – Mimoun) – Kizito (’77 P. Petre), A. Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Markovic (‘90^3) – Chelaru (’15), Cioinac (’39), Panţîru (’69), Rusu (’82).

Arbitri: Horaţiu Feşnic; Valentin Avram, Mircea Orbuleţ.

Craiova şi Iaşul au mizat aseară pe omogenitate, introducând în formulele de start doar doi jucători noi faţă de sezonul trecut. La olteni era şi greu să apară prea multe modificări în condiţiile în care, surprinzător, deşi a pierdut mulţi jucători, între care şi două piese esenţiale, Gustavo şi Băluţă, Universitatea nu a adus nimic spectaculos. Absenţa celor doi atacanţi amintiţi, care au contribuit din plin la succesele de anul trecut, s-a simţit din plin în start, oltenii nereuşind să tragă pe poartă până în minutul 26. În această perioadă, Iaşul, care a rulat într-un modul nou, cu trei stoperi, s-a apărat fără probleme şi a încercat să înscrie prin Panţîru (’18 şi ’23) şi Cioinac (’19). După jumătatea primului act, faptul că mijlocul oaspeţilor nu reuşea să ţină prea mult de minge dar şi orgoliul oltenilor a început să schimbe cursul jocului, craiovenii devenind periculoşi. Rusu a scăpat însă cu poarta neatinsă până la pauză deoarece Mitriţă a şutat slab în minutul 26, a fost blocat in extremis de Panţîru (’27) şi a trimis în bară în minutul 45^2, iar portarul basarabean a parat încercarea lui Burlacu (’34). Oltenii au început în forţă actul secund – Glavina a trimis peste poartă în minutul 49, de la 15 metri, poziţie centrală, iar Rusu a respins un şut periculos trimis de Bancu (’54) – însă s-au stins repede, alunecând spre un joc lipsit de viteză, previzibil şi plin de nervozitate. Ieşenii au profitat şi nu au mai avut emoţii în defensivă, având şi şansa de a marca prin Cristea (’56) şi Mimoun (’67, ’77).

Pe final, gazdele au forţat prin intrarea lui Markovic, iar Iaşul a coborât total în tranşee, trecând la “5-4-1”, decizii care au readus pericol la poarta moldovenilor. Markovic a reluat însă slab de la cinci  metri (’81), Rusu a parat peste două minute un nou şut, iar Mitriţă nu a găsit ţinta în prelungiri, astfel că scorul a rămas alb.

Poli a scăpat astfel de complexul oltean, obţinând un punct din duelul cu o echipă în faţa căreia pierduse toate cele patru meciuri disputate în sezonul trecut.

La 12 minute de victorie la masa verde

^ Trei dintre noile achiziţii ale Iaşului, Laurenţiu Rus, Moussa Sanoh şi Dylan Flores, nu au putut juca, nefiind rezolvată legitimarea lor. Rus nu a făcut nici deplasarea, fiind sigur că nu va putea evolua, însă Sanoh şi Flores au sperat până în ziua partidei că situaţia lor se va rezolva. Conform preşedintelui executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, sunt şanse mari ca fotbaliştii amintiţi să fie înregimentaţi până sâmbătă, când Iaşul va primi vizia Astrei Giurgiu. ^ Ambele echipe au avut mai multe indipsonibilităţi. Gazdele nu au putut conta pe Rossi, Bic şi Martic, iar moldovenii pe Sin, Bădic, Zaharia (accidentaţi) şi Mihăescu (suspendat). ^ Meciul a început cu o întârziere de 48 de minute, din cauza unor probleme la instalaţia de iluminat nocturn. În cazul în care problema nu se rezolva în următoarele 12 minute, Poli câştiga la masa verde, cu 3-0.^ Oaspeţii au evoluat în echipament de culoare neagră. ^ Deşi l-a exilat de la prima echipă, neluându-l în cantonamentul din Turcia, Stoican l-a titularizat pe Kizito, care s-a pregătit mult timp în această vară în Copou, sub comanda lui Vasile Simionaş, ugandezul nejucând deloc rău.

^ La oaspeţi au fost consemnate patru debuturi: Gallego, Pîrvulescu, Mimoun şi Petre. ^ Rezerve neutilizate la moldoveni au fost Cobrea, Roşu, Danale şi Moldovan. ^ În minutul 83, Rusu a degajat balonul în afara terenului pentru că Frăsinescu era căzut la pământ. Oltenii au dat dovadă de lipsă de fair-play, nereturnând mingea ieşenilor. ^ Flavius Stoican a evoluat în trecut la FC Universitatea Craiova, iar Frăsinescu la actuala echipă craioveană care joacă în prima ligă. ^ Înainte de meci, conducerea Politehnicii a anunţat sistemul de premiere pentru acest sezon. Fiecare punct urmează a aduce un bonus de 200 de euro fotbaliştilor, moda primelor la fiecare meci revenind astfel în Copou.

Declaraţiile tehnicienilor

Devis Mangia: “Am jucat mai bine decât Iaşul, dar nu am reuşit să înscriem. Trebuie să muncim mai mult. Nu sunt mulţumit de rezultat, dar un punct e mai bun decât nimic. Nu caut alibiuri, dar întârzierea startului cu 45 de minute şi starea de incertitudine legată de disputarea partidei au afectat jucătorii”.

Flavius Stoican: “Craiova a dominat mai mult, dar şi noi am avut momente bune. Puteam să pierdem, puteam să câştigăm, rezultatul este echitabil. Sunt mulţumit, mai ales că nu am avut la dispoziţie şapte jucători care oricare putea să fie pe teren. Mă bucur că cei care au intrat şi-au dorit mult, chiar şi cei care au venit târziu, cei neintegraţi”.

Comentarii