Se modernizează cel mai mare punct vamal cu Ucraina

sâmbătă, 16 aprilie 2022, 01:50
1 MIN
 Se modernizează cel mai mare punct vamal cu Ucraina

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi a lansat procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare, de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia de lucrări pentru obiectivul de investiţii "Modernizarea Biroului Vamal de Frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului în punctul de trecere transnaţională de pe frontiera de Nord a României – DN 2/ E 85".

Principalul rezultat urmărit prin această investiţie este reducerea cu cel puţin 25 la sută a timpului de staţionare, în special a transporturilor de marfă. Pe lângă optimizarea operaţiunilor de verificare şi control, proiectul vizează amenajarea unui terminal de mărfuri în care să poată staţiona un număr cât mai mare de mijloace de transport până la finalizarea formalităţilor vamale, reparaţii la clădiri, refacerea instalaţiilor de iluminat din punctul de frontieră.

Valoarea totală estimate este de 25,47 milioane de lei. Este vorba de un proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020: 85 la sută din FEDR şi 13 la sută de la bugetul de stat.

Ofertele vor fi evaluate după componenta financiară (90 la sută din punctaj) şi după garanţia acordată lucrării (10 la sută pentru 60 de luni). Durata contractului de lucrări este de 18 luni. Ofertele sunt aşteptate până pe 12 mai. 

Comentarii