COMUNICAT DE PRESĂ

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: A8 are nevoie de mai multă susținere practică și de mai puțina politică

vineri, 03 iunie 2022, 17:57
2 MIN
 Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: A8 are nevoie de mai multă susținere practică și de mai puțina politică

Senatorul Maricel Popa a trimis un comunicat de presă legat de viitorul, incert încă, al autostrăzii A8. Vă prezentăm comunicatul:

Am participat astăzi la întâlnirea convocată de prefectul Bogdan Cojocaru cu privire la stadiul de implementare al autostrăzii Ungheni – Iași – Tg. Mureș (A8). M-am bucurat să observ că există același interes ridicat din partea organizațiilor non-guvernamentale, al instituțiilor administrative, dar și al factorului politic.

Cu toate acestea, am constatat că mai întâi s-au consumat discuțiile politice, iar mai apoi au avut loc dezbaterile tehnice. Ceea ce nu este în regulă. Dacă nu va exista unitate și coeziune în jurul acestui proiect nu se va reuși implementarea lui. Din acest motiv, vin cu o propunere. Ca mediul politic local să înceteze comunicarea publică pe acest subiect. Să susținem fiecare dintre noi cu toate forțele implementarea A8, dar să lăsăm specialiștii să vorbească prin fapte. Poate în acest fel se va termina cu gâlceava, certurile politice și calculele electorale. Pentru că autostrada A8 nu o va face nici AUR, nici USR, nici PNL, nici PSD. Degeaba ne arogăm unii sau alții merite și vrem aprecierile oamenilor. Cea mai mare bucurie trebuie să fie atunci când vom circula pe primii kilometri de autostradă de pe trasul Iași – Tg. Mureș. Până atunci cred că toți ar trebui să nu mai vorbim, ci doar să facem. Sunt foarte curios cine va achiesa la această propunere.

În altă ordine de idei, am reiterat în cadrul discuției sprijinul total al ministrului transporturilor pentru realizarea A8 și am atenționat reprezentanții CNAIR despre obligativitatea respectării calendarului de activități asumat zilele trecute. Au fost formulate o serie de soluții pentru evitarea posibilelor blocaje care ar conduce la întârzieri în respectarea termenelor asumate și s-a stabilit ca Instituția Prefectului, prin vocea prefectului Bogdan Cojocaru, să convoace lunar astfel de întâlniri pentru a monitoriza atent stadiul de implementare a proiectului.

Iașul are nevoie de autostradă. Nu vreau să îmi arog niciun merit, îmi doresc sincer ca peste câțiva ani să putem circula toți pe acest traseu, iar cursa de recuperare a decalajului economic față de alte regiuni ale țării să înceapă cât mai curând.

Comentarii