Seratele Procopiu, joi, la Palatul Culturii: totul despre păsările călătoare

luni, 04 iunie 2018, 01:56
1 MIN
 Seratele Procopiu, joi, la Palatul Culturii: totul despre păsările călătoare

„Secretele călătoriilor păsărilor migratoare“ vor putea fi aflate joia aceasta la Palatul Culturii, în cadrul „Seratelor Procopiu la Palat“.

Eve­ni­mentul, organizat de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi, prin Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ şi Asociaţia „Ali­ance of Educators for Science, Tech­nology, Engineering, Mathematics and Informatics“ – ESTEEM Româ­nia, va avea loc pe 7 iunie, de la ora 18, în Sala „Ştefan Procopiu“, intra­rea urmând să se facă pe bază de invitaţie.

Gazda seratei din luna iunie va fi Carmen Gache, conferenţiar la Fa­cultatea de Biologie de la Univer­sitatea „Al.I. Cuza“, fost preşedinte al Societăţii Ornitologice Române (n.r. – BirdLife România).

În cadrul acestei conferinţe publicul va putea afla o parte din lumea pasărilor şi a studiului şti­inţific al migraţiei acestora, dar şi teorii bazate pe monitorizarea zborului periodic, uneori de mii de kilometri, pe care păsările îl realizează. De asemenea, persoanele prezente la eveniment vor putea afla care sunt provocările ştiinţifice pentru cei care doresc să se înarmeze cu un binoclu, cu un sistem de localizare şi de transmitere de date pentru a deveni voluntar în monitorizarea migraţiei pasărilor călătoare.

Seratele Procopiu la Palat au loc periodic, fiind un proiect la Complexul Muzeal Naţional „Moldo­va“ Iaşi.

Comentarii