Sezonul copiilor căzuţi de pe biciclete

joi, 12 aprilie 2018, 01:49
1 MIN
 Sezonul copiilor căzuţi de pe biciclete

În ultima gardă de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ au ajuns 87 de copii, aproximativ jumătate dintre aceştia, mai exact 49 de copii, rămânând internaţi, alţi 21 au primit reţete, iar 16 au fost direcţionaţi la alte unităţi medicale.

Specific acestei perioade, în 24 de ore, au ajuns în UPU trei copii care au necesitat îngrijiri medicale după ce au căzut de pe bicicletă. Este vorba despre trei băieţi cu vârste de 8, 11 şi 14 ani, unul dintre ei rămânând internat în Clinica de Ortopedie a spitalului, băiatul de 8 ani, în stare mai puţin gravă fiind trimis la domiciliu cu recomandări, iar cel în vârstă de 11 ani fiind redirecţionat către Spitalul de Neurochirurgie.

Un alt copil de şapte ani, care a fost victimă a unui accident rutier produs într-un sat din judeţ, a suferit o traumă craniană, fiind nevoie de îngrijiri de specialitate în aceeaşi unitate medicală. Medicii spun că în această perioadă sunt întâlnite frecvent accidente rutiere în care sunt implicaţi copiii.

Tot zilele acestea, un băiat în vârstă de 15 ani, victimă a unei agresiuni într-un sat din judeţ a necesitat îngrijiri medicale. Acesta nu s-a prezentat în ziua agresiunii, ci a aşteptat o zi acasă, sperând că starea lui nu se va agrava.

Comentarii