Simpozion internaţional de geodezie

vineri, 24 noiembrie 2017, 18:25
1 MIN
 Simpozion internaţional  de geodezie

Astăzi se desfăşoară ultimele evenimente din cadrul celei de-a V-a ediţii a Simpozionului Internaţional GEOMAT. Manifestarea ştiinţifică a debutat joi, pe data de 23 noiembrie, la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului (FHGIM) din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI).

Tema aleasă pentru ediţia de anul acesta este „Tehnologiile moderne de colectare şi prelucrare a datelor spaţiale“ (Geomatics and the new technologies of geospatial science), partenerii FHGIM fiind Uniunea Geodezilor din România, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Facultatea de Geodezie din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia şi Asociaţia Tinerilor Fotogrammetrişti din Iaşi. La eveniment au fost invitaţii experţi, cadre didactice şi studenţi din mai multe ţări pentru a participa la activităţile simpozionului.

„Suntem onoraţi că tot mai multe personalităţi ştiinţifice remarcabile din domeniu au răspuns afirmativ invitaţiei noastre, ceea ce reprezintă şi o recunoaştere a valorii învăţământului geodezic de la Iaşi“, a declarat prof. univ. dr. ing. Florian Stătescu, decanul FHGIM. În cadrul Simpozionului au fost programate mai multe prezentări de lucrări pe diverse teme ştiinţifice din domeniul geodeziei, cartografiei, fotogrammetriei şi teledetecţiei, cadastrului şi publicităţii imobiliare, al Sistemelor Informatice Geografice (GIS) şi al ştiinţelor de mediu cu aplicaţii în analiza spaţială a datelor.

 

 

Comentarii