Sin, Bădic şi Danale în vizorul selecţionerilor

vineri, 19 ianuarie 2018, 02:43
3 MIN
 Sin, Bădic şi Danale în  vizorul selecţionerilor

CSM Poli a remizat ieri cu gruparea rusă FC Rostov, 1-1 şi va juca astăzi cu polonezii de la Korona Kielce 

 

 

Aflată în cantonament în Antalya, CSM Politehnica Iaşi a disputat ieri al doilea meci amical al iernii. Formaţia pregătită de Flavius Stoican a întâlnit pe FC Rostov, grupare clasată pe locul X în primul eşalon rus. Partida s-a încheiat nedecis, 1-1. Ruşii au deschis scorul în minutul 39, prin Soloviev, iar ieşenii au egalat în minutul 54, prin Sin, care a fructificat o pasă a lui Zaharia.

CSM a rulat în formula: Koşelev (’46 – Rusu) – Sin (’68 – Panţîru), Mihalache (’80 –  Vlădeanu), Frăsinescu (’46 – Jagodinskis), Bădic (’80 – Taciuc) – Qaka (’46-Mihăescu), Cioinac (’46 – Chelaru) – Platini (’46 – Zaharia), Pedro (’46 – Bosoi), Jo (’79 – Danale) – Cristea (’46 – Kizito).

Kelava, Ştefănescu şi Gavrilă, care au avut probleme de natură medicală, au fost menajaţi. Partida a fost urmărită şi de selecţionerul României, Cosmin Contra şi de antrenorul naţionalei de tineret, Daniel Isăilă. Conform preşedintelui clubului din Copou, Adrian Ambrosie, Contra i-a monitorizat pe Sin şi Bădic, iar Danale a ieşit în evidenţă pentru echipa de tineret.

Şeful executivului ieşean s-a referit şi la meci: “Am avut o evoluţie foarte bună în compania unei echipe extrem de puternice, care a jucat în cupele europene. Am stat bine în teren, am avut mai multe ocazii decât ruşii. Am luat un gol uşor, după o neatenţie a lui Koşelev, însă am egalat după o fază frumoasă. Rusu şi Mihăescu au lăsat o impresie bună, sunt şanse să semneze cu noi. Vom demara negocieri zilele acestea”.Pentru că lotul din Antalya este supranumeric, ieşenii se gândesc să împrumute câţiva fotbalişti. Printre cei vizaţi se numără nou-venitul Taciuc, care, aproape sigur, se va întoarce la Miroslava, de unde a fost achiziţionat, şi Vlădeanu.

Iaşul continuă să spere să vândă un jucător cu un preţ bun, pentru redresarea financiară a echipei. Ţintele sunt Qaka, monitorizat şi de Rostov şi Kizito, despre care se spune că ar avea oferte din Turcia. În ceea ce-l priveşte pe Jo, Iaşul nu are un cuvânt important de spus în vânzarea lui, brazilianul fiind doar împrumutat la Iaşi. Totuşi, CSM speră ca o eventuală cumpărare a lui Jo să aducă prin ricoşeu o sumă spre Copou, de la clubul care-l are pe fotbalist în proprietate, Şerif Tiraspol.

Astăzi, de la ora 14:30, Iaşul va disputa un nou meci de verificare. Adversar va fi Korona Kielce, echipă pregătită de italianul Gino Lettieri şi clasată pe locul VII în primul eşalon al Poloniei, care conţine 16 echipe,.

Reamintim, în primul test al anului ieşenii au trecut cu 2-1 de FK Olmaliq (Uzbekistan), CSM Poli mai având încă două “amicale” în Turcia: duminică, în compania Cernomoreţ Odessa (Ucraina) şi marţea viitoare cu Sandecja Nowy Sacz (Polonia). 

Comentarii