Situaţia drumurilor din Iaşi. Ce lucrări s-au efectuat anul acesta şi ce zone vor mai urma?

joi, 13 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Situaţia drumurilor din Iaşi. Ce lucrări s-au efectuat anul acesta şi ce zone vor mai urma?

În anul 2022, Citadin SA Iaşi a efectuat o serie de lucrări în mai multe zone din oraş privind întreţinerea şi reparaţia străzilor. În cea mai mare parte lucrările sunt de reamenajare a parcărilor, trasarea marcajelor rutiere sau reparaţii asfalt, dar şi de montat borduri.

„Noi nu am avut anul acesta lucrări de investiţii. Am avut doar lucrări de întreţinere şi reparaţie: marcaje rutiere, amenajări parcări, etc. Anul acesta cele mai multe lucrări au fost de întreţinere a marcajelor rutiere, adică revopsirea celor transversale (trecerile de pietoni) şi a celor longitudinale, care se referă la revopsirea liniilor continue sau întrerupte, simple sau duble”, a declarat Marius Ionescu, directorul Citadin SA Iaşi.

În zona Zugravi s-a lucrat cel mai mult, fiind vorba de reamenajare parcări, ridicare la cotă capace carosabile, reparaţii alei acces şi reparaţii carosabile şi trotuare. Pe strada Hlincea s-au amenajat atât parcări, cât şi căi de acces sau marcaje .

„Numărul lucrărilor de reparaţie în cadrul şcolilor este ridicat. În total, pe listă, sunt prezente 11 şcoli din Iaşi, Citadin ocupându-se în mare parte de repararea asfaltului şi de ridicarea la cotă capace carosabile”, adaugă directorul. La liceul Octav Băncilă s-au realizat patru lucrări de reparaţie care privesc refacerea pavajului, montat borduri, aşternere asfalt şi frezat suprafeţe. La celelalte şcoli numărul de lucrări este mai mic, una sau două, cum ar fi la Liceul Pedagogic, Şcoala Alecu Russo sau Liceul Waldorf. Zonele în care au fost lucrări de reamenajare a parcărilor sunt în cartierele Frumoasa şi Primăverii, Calea Galata, strada Razoarelor şi aleea Rozelor.

În perioada următoare, zonele în care Citadin SA Iaşi va efectua lucrări sunt: străzile Dacia, Buridava, Aleea Nicolina, zona 1001 Articole, zona centrală şi zona bucium, care acoperă lucrări de reabilitare a asfaltului. „Încă mai profităm de vremea frumoasă care este pentru a realiza reparaţii”, spune Marius Ionescu.

Comentarii