Socoteala de acasă a lui Măricel şi urecheala de la tanti

vineri, 15 noiembrie 2019, 02:50
3 MIN
 Socoteala de acasă a lui Măricel şi urecheala de la tanti

Dacă febra electorală a ajuns iar la limita de 40 de grade, atunci musai să-i punem şi noi aici la Iaşi câteva comprese reci pe şira spinării, împachetate în câteva bârfe care se mai colportează pe la sediul partidoiului ieşean, acolo unde pare a fi puroiul infecţiei mai mare şi mai copt. 

Aşadar, dragi telespectatori, aicea se vorbeşte că, deşi tanti Vasilica a scos pe judeţ un procent ruşinos, nea Măricel zice-se că a găsit deja motivarea perfectă ca să se scoată, la socoteala ce va urma. Ba chiar, zic unii, ar fi găsit chiar că e motiv de laudă. Iaca socoteala lui nea Măricel: el zice că Iaşul nu trebuie să se compare la voturi cu Vasluiul, Botoşaniul sau Neamţul, căci e oraş vniversitar, deci cu aplecături înspre userişti, aşa că trebuie să se compare cu Clujul, Timişoara ori capitala.

Ca urmare, dacă vom compara cu aceste oraşe, zice Măricel, Iaşul e de departe campion la voturi obţinute pentru tanti. Deci, bilă albă, încheie Măricel. Bună argumentaţia, dar, ştii ce-ai uitat, dom’ şăf: să bagi la comparaţie şi alte oraşe vniversitare. Cum care? Craiova, Constanţa etc… Ei, vezi că socoteala de-acasă nu mai bate cu a’ din târg?

Unde s-a curentat Electricianu’ şăf de la partidoi?

Şi dacă tot vorbim de procentele de la partidoiul ieşean, haideţi să vă mai spunem una de dor şi jale. Dacă rezultatele pe judeţ mai sunt cum mai sunt, jalea cea mare e la alea pe muniţip: 15%. Iar dacă nea Măricel ot Cejău se poate apăra în faţa lui tanti cu argumente acceptabile privind scorul totuşi mic scos, situaţia e diferită în ce priveşte Electricianul şef de la muniţip. Iar asta loveşte unde doare cel mai tare: la vătămătura politică de sub cingătoare, adică la visurile de deputăţie ale Electricianului cu liceu la seral şi doftorat la Chişinău, care pare-se că s-au cam spulberat după alegerile de duminică.

Eh, lasă, că băiatu’-i încă tânăr, are timp să mai stea o tură, două, trei prin conţilul local ori la judeţ. Şurubelniţa şi patentul nu i le ia nimeni din lădiţa cu scule politice…

Gata, o şterg din ţară?

Apropo de rostogolirea facenews-ului cu casca din urechea lui Iohannis de către Firea, ia’n nu mai stresaţi aşa tare femeia, căci, din câte se bârfeşte pe la Bucale, cică şi ea şi bărbat’su premare de Volintir vor să nu mai candideze în 2020, pregătindu-se  să plece din ţară.

Se spune că se pregătesc deja de cumpărarea unei proprietăţi pe o insulă din Mediterana, şi că ar fi un grup mai mare de actuali pesedişti care negociază cumpărarea de proprietăţi acolo, ca refugiu din prigoana ce se spune că va urma, după instalarea DNA-ului înapoi în drepturi. Hm: o fi bine, o fi rău?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii