COMUNICAT DE PRESĂ

Șoferii care trec prin Iași, verificați de polițiști de la Rutieră și reprezentanți ai RAR

vineri, 01 octombrie 2021, 12:30
2 MIN

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Iași acționează astăzi, 1 octombrie a.c., împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, prevenirea accidentelor rutiere și verificarea stării tehnice a vehiculelor.

Activitățile polițiștilor rutieri vor continua și în weekend, iar scopul este de a fluidiza traficul rutier și totodată, de a conștientiza participanții la traficul rutier despre importanța respectării legislației rutiere și riscurile la care se expun atunci când nu respectă legislația rutieră.

Pe această cale, le reamintim participanților la trafic, respectiv conducători auto, pietoni și bicicliști, să adopte o conduită preventivă, să respecte legislația rutieră și indicațiile polițiștilor aflați în trafic!

Reamintim că la nivelul județului Iaşi, în primele 8 luni ale anului curent au fost produse 125 de accidente rutiere grave. Acestea au fost soldate cu decesul a 42 de persoane și rănirea gravă a 102 persoane.

În urma neregulilor constatate în cadrul acțiunii de astăzi, în aproximativ 3 ore, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, au retras 7 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat a fost sancționat contravențional deoarece a condus un autoturism având aplicate folii de culoare închisă, neomologate pe geamurile laterale față, nu a purtat centura de siguranță și avea aplicate tratamente chimice sau folii de culoare închisă pe sistemul de iluminare spate. De asemenea, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare.

O femeie a fost sancționată contravențional deoarece a folosit telefonul mobil în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Iași, iar din verificările efectuate s-a constatat că nu deținea asigurare de răspundere civilă auto obligatorie valabilă. De asemenea, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Comentarii