Șoferii de mașini electrice din Timișoara, puși să plătească încărcarea

marți, 12 iulie 2022, 20:26
1 MIN
 Șoferii de mașini electrice din Timișoara, puși să plătească încărcarea

. E mare nevoie de bani in visteria municipalitatii. Dupa ce s-au tot laudat cu sustinerea transportului verde, acum reprezentantii Primariei Timisoara anunta ca, imediat ce vor da in folosinta noile statii de incarcare pentru masini electrice, finantate de Administratia Fondului de Mediu, soferii vor plati pentru utilizarea lor, si ca nu va fi vreo perioada de gratie cum poate si-au inchipuit unii dintre ei.Reprezentantii municipalitatii au transmis ca soferii de masini electrice vor plati un tarif de aproximativ 1 leu pe kWh pentru a-si alimenta autoturismele cu energie electrica, insa pretul va putea creste oricand.

„Printr-un proiect de hotarare, care va fi prezentat plenului consiliului local, se va reglementa utilizarea acestor statii si se vor aproba tarifele aferente. Tariful propus este de 0,8071 lei / kWh fara TVA + 10 % cheltuieli legate de tranzactionarea produselor, servicii de interconectare si comisioane. Rezulta un tarif de 0,8878 lei fara TVA, respectiv 1,0564 lei cu TVA / kWh pentru serviciul de incarcare a vehiculelor electrice in statiile de incarcare cu curent alternativ (AC) si curent continuu (DC). Tariful va fi actualizat ori de cate ori evolutia elementelor de calcul o va impune.

In cazul statiilor de incarcare amplasate in parcarile publice cu plata, tariful pentru serviciul de incarcare a vehiculelor electrice nu include si tariful de parcare„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Investitia pentru montarea statiilor de incarcare a masinilor electrice a fost finantata, in proportie de 90%, prin Administratia Fondului de Mediu. Primaria a cheltuit bani pentru cofinantarea investitiei, dar si pentru serviciile de punere in functiune, iar acum face tot ce poate sa ii recupereze.

Mai mult, pe opiniatimisoarei

Comentarii