Soția unui lider PSD condamnată pentru că a vândut parfumuri şi haine de lux contrafăcute

duminică, 07 ianuarie 2024, 12:49
1 MIN
 Soția unui lider PSD condamnată pentru că a vândut parfumuri şi haine de lux contrafăcute

Lavinia Bughiu, soția vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a fost condamnată la 8 luni închisoare, într-un dosar privind comercializarea de mărfuri contrafăcute, scrie Jurnalul de Argeș. Pedeapsa a fost amânată cu un termen de supraveghere de 2 ani, însă decizia poate fi atacată.

Lavinia Bughiu a fost condamnată vineri de către Judecătoria Pitești la 8 luni de închisoare, dar magistrații au decis suspendarea sub supraveghere, timp de doi ani, a executării pedepsei.

Sentința a venit după ce soția vicepreședintelui CJ Argeș a fost dată în judecată de 15 branduri celebre, în mai 2022.

Lavinia Bughiu a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În 2018, ea a vândut, în magazinul său din Pitești, haine, încălțăminte și parfumuri ale unor branduri de lux, însă, de fapt, acestea, erau falsuri, conform presei locale.

Giorgio Armani, Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Christian Dior Perfumes, Tommy Hilfiger, Puma, Polo Ralph Lauren, Burberry, Moncler, Adidas, Nike, Converse și Zara i-au deschis proces penal Laviniei Bughiu.

Soția vicepreședintelui CJ Argeș este obligată să plătească mai multor firme prejudiciate suma totală de 12.360 de euro, la care se mai adaugă și 800 de lei, cheltuieli de judecată.

De asemnea, Bughiu este obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Agenției Pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Primăriei Piteşti.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu drept de apel în 10 zile.

Comentarii