Spectacol de obiceiuri de iarnă şi colinde, vineri, la Bojdeucă

miercuri, 25 decembrie 2019, 10:39
1 MIN
 Spectacol de obiceiuri de iarnă şi colinde, vineri, la Bojdeucă

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate“ organizează pe 27 decembrie, la Muzeul „Ion Crean­gă“ (Bojdeuca lui Creangă din Ţicău) un program tradiţional intitulat „Colindătorii la Boj­deu­că“, ediţia a XXXVIII-a – 130 de ani de la ultimul colind. 

Ieşenii vor putea participa astfel atât la două slujbe de pomenire a scriitorului, dar şi la specacole de iarnă şi la vernisajul expoziţiei „Din sipetul Bojdeucii“. Programul va începe de la ora 12.00, când va avea loc slujba de pome­nire la mormântul scriitorului de la Cimitirul E­ternitatea, slujba urmând să fie oficiată de preot Ioan Rusu.

La ora 12.30 va avea loc vernisajul expoziţiei „Din sipetul Bojdeucii“, iar la ora 13.00 va fi oficiată slujba de pomenire la Boj­deucă pentru diaconul Ion Creangă, aceasta fiind oficiată de preot Radu Brînză. La ora 13.30, ieşenii vor putea asista la un spectacol de obiceiuri de iarnă şi colinde susţinut de formaţii artistice de la Palatul Copiilor Iaşi, la obiceiul Caprei şi al Ursului de la Ciurea, momente pregătite de instructorul Costel Ioneasa, la obiceiul Cerbului de la Târgu Frumos, pregătit de instructorul Petru Pricop. 

Comentarii