Spectacol dedicat poetului Emil Brumaru, miercuri, în Copou. In memoriam

marți, 04 ianuarie 2022, 02:56
1 MIN
 Spectacol dedicat poetului Emil Brumaru, miercuri, în Copou. In memoriam

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi organizează pe data de 5 ianuarie un eveniment dedicat poetului Emil Brumaru, manifestare intitulată „In memoriam Emil Brumaru” (25 dec. 1938 – 05 ian 2019). Manifestarea va avea loc în Sala de spectacole „Diotima” a stabilimentului din Parcul Copou, activităţile urmând să înceapă de la ora 15.30.

Ieşenii prezenţi vor avea ocazia să urmărească un interviu video cu poetul Emil Brumaru realizat în anul 2005 de către fotografii Bogdan Onofrei şi Eugen Harasim, un interviu inedit care durează 45 de minute. De asemenea, ieşenii vor putea urmări şi un spectacol-concert intitulat „Adio E.B.”, reprezentaţie care va dura aproximativ o oră, spectacolul fiind regizat de către Radu Mihoc.

Emil Brumaru a fost absolvent al Liceului de Băieţi Nr. 1 din Iaşi (1955), a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Iaşi şi a fost medic generalist la Dolhasca între anii 1963-1975. Din 1975 renunţă la medicină pentru a se dedica exclusiv scrisului. Poetul este apreciat atât de critica literară, cât şi de publicul larg, şi a avut rubrici permanente în timpul vieţii în mai multe ziare şi reviste, printre care şi „Ziarul de Iaşi” şi Suplimentul de cultură, dar şi România literară sau Plai cu boi.

Comentarii