SPORT O echipă stelară poate fi văzută astăzi în Polivalenta ieşeană

miercuri, 20 martie 2024, 02:50
2 MIN
 SPORT O echipă stelară poate fi văzută astăzi în Polivalenta ieşeană

Sala Polivalentă din Iaşi găzduieşte astăzi, de la ora 15:00, meciul dintre Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti, din turul I al Cupei României la handbal masculin. Partida este profund dezechilibrată, diferenţele dintre cele două grupări fiind astronomice.

Poli nu a fost în stare să se califice în play-off-ul ultimului eşalon intern şi joacă în grupa a doua valorică a Diviziei A, alături de alte două cluburi, într-o competiţie inutilă. De partea cealaltă, dinamoviştii domină cu autoritate handbalul intern. Mai mult, „câinii”, cu multe staruri internaţionale în lot şi antrenaţi de renumitul Xavi Pascual, de trei ori câştigător al Champions League cu Barcelona, unde a lucrat din 2009 şi până în 2021, când a preluat Dinamo, au un cuvânt important de spus şi în Europa.

Bucureştenii nu s-au făcut de râs anii trecuţi în Champions League, iar anul acesta au ajuns în play-off-ul pentru sferturile de finală ale EHF European League.

 

Încălzire a fetelor pentru derby-ul de duminică

 

Aşa cum era de aşteptat, CSM Iaşi 2020 nu a avut nici cea mai mică problemă în meciul de la Făgăraş, din etapa a XII-a, antepenultima a sezonului regulat a Diviziei A, ultimul eşalon intern de handbal feminin. Beneficiind de un buget net superior faţă de cel al gazdelor, ieşencele s-au impus lejer, cu 29-16 (17-7).

Partida a fost ultima repetiţie înaintea singurei confruntări cu miză din sezonul regulat, cea cu echipa gălăţeană CSM, care va avea loc duminică, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă.

Înaintea meciului de aseară dintre CSM Bacău şi CSM Roman din runda a XII-a, clasamentul Seriei B a Diviziei A arăta astfel: 1. Galaţi 30 de puncte; 2. Iaşi 27 p; 3. CSM Roman 18 p; 4. CSM Bacău 12 p; 5. CSM Făgăraş 12 p; 6. HCF Piatra Neamţ 6 p; 7. Ştiinţa Bacău 0 p.

În tur, CSM Galaţi a trecut de CSM Iaşi 2020 cu 25-23, iar primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte la finalul sezonului regulat este rezultatul direct.

După prima fază a competiţiei, în lupta pentru promovare vor merge primele opt echipe din cele trei serii ale eşalonului doi. După meciuri eliminatorii, primele două vor urca în Liga Naţională, iar alte două formaţii vor juca baraje cu trupe din prima divizie.

Comentarii