Spre o finală latină in Liga Europa

sâmbătă, 28 aprilie 2018, 01:43
2 MIN
 Spre o finală latină in Liga Europa

 

 Olympique Marseille şi Atletico de Madrid au şanse mari de a disputa finala Ligii Europa

Olympique Marseille a învins pe “Stade Velodrome” echipa FC Salzburg cu 2-0, prin golurile marcate de oi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Salzburg, în prima manşă a semifinalelor Ligii Europa. Golurile au fost marcate de Florian Thauvin (’15) şi Clinton Njie (’63). În minutul 10, de la Atletico a fost eliminat croatul Vrsaljko, după ce a primit al doilea cartonaş galben. Trei minute mai târziu, tehnicianul formaţiei madrilene, Diego Simeone, a fost trimis în tribună pentru proteste vehemente. Golul s-a lăsat aşteptat până în min. 71, când Alexandre Lacazette a reuşit să înscrie la o gravă eroare a portarului Oblak. Când nimeni nu se mai aştepta, Antoine Griezmann a speculat o eroare a apărării lui Arsène Wenger şi a egalat. Scor final, 1-1.

Diego Simeone şi-a pierdut cumpătul în min. 13. Tehnicianul argentinian a făcut o criză de nervi, considerând că un jucător al formaţiei engleze ar fi trebuit să fie avertizat. Presa engleză suţine că tehnicianul argentinian l-ar fi înjurat pe arbitru. "Arbitrul a decis să-l elimine pe Vrsaljko şi, după aceea, am crezut că un jucător de la Arsenal ar fi meritat un cartonaş galben. Am protestat şi arbitrul m-a trimis în tribună. Eu îi respect pe arbitri, toată lumea face greşeli şi fotbalul este foarte rapid", a spus el după meci.

"Puteam fi calificaţi deja, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Portarul lor a avut multe intervenţii decisive, iar dacă faci o greşeală, ei ştiu să profite de ea. Acum ştim însă ceea ce avem de făcut. Noi jucăm întotdeauna la victorie, aşa că vom merge la Madrid şi vom încerca să marcăm şi să ne calificăm în finală. Sarcina noastră este clară", a declarat Arsène Wenger, care se va despărţi la finalul acestui sezon de Arsenal, echipă pe care a pregătit-o în ultimii 22 de ani.

 

Comentarii