Sprijin total pentru Stoican

miercuri, 24 octombrie 2018, 01:43
2 MIN
 Sprijin total pentru Stoican

 

Conducerea clubului Politehnica Iaşi nu ia în calcul demiterea antrenorului

Remiza înregistrată de Dinamo Bucureşti în ultima partidă a rundei a XII-a a Ligii I de fotbal a salvat Politehnica Iaşi de o clasare şi mai ruşinoasă cu o rundă înainte de finalul turului sezonului regulat. Poli se păstrează pe locul X al clasamentului, având două puncte peste poziţia care duce la baraj, pe care stau “câinii roşii”.

Rezultatele sub aşteptări înregistrate de Poli nu au zdruncinat optimismul conducătorilor clubului. La emisiunea Divizia Locală, difuzată de Digi 24 Iaşi, preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a pus, iarăşi, rezultatele sub aşteptări pe seama lipsei de omogenitate a echipei, scuză folosită încă de la începutul sezonului. Ambrosie s-a arătat însă optimist că Poli îşi va reveni şi se va impune în Copou în toate cele trei meciuri oficiale care urmează: cu Hermannstadt şi Craiova în campionat şi cu Viitorul, în Cupă, partida cu trupa lui Gică Hagi urmând a se derula între cele două dueluri din Liga I.

Şeful executivului ieşean a mai precizat că nu s-a luat în calcul despărţirea de antrenorul principal, Flavius Stoican: “Am discutat cu Flavius, el este optimist că echipa va obţine rezultatele aşteptate în meciurile care urmează, mai ales că jucăm bine acasă. Nu ne-am gândit la o despărţire. Eu sunt convins că Flavius este un om de onoare şi dacă rezultatele vor întârzia să apară nu se va pune în calea binelui echipei şi oraşului”.Reamintim, în vară directorul general al clubului, Horia Sabo, i-a dublat salariul lui Stoican, de la 3 000 de euro la 6 000 de euro lunar, deşi antrenorul era sub contract cu Poli. În plus, tehnicianului i s-a dat dreptul de a încasa 100 000 de euro în cazul în care este demis. Apoi, clauza prin care Poli putea să renunţe la serviciile lui Stoican fără a se plăti despăgubiri, în cazul în care echipa se clasează la finalul turului sezonului regulat la mai mult de trei puncte de locul VIII, a fost scoasă de mai mult timp din contractul antrenorului. “Am făcut tot ce am putut pentru a ajuta antrenorul şi echipa, pentru a exista motivaţie, a nu se lucra sub presiune şi a apărea rezultate” şi-a motivat Sabo deciziile. Ambrosie a mai anunţat că o şedinţă de analiză a prestaţiei echipei va avea loc după disputa cu Hermannstadt, care va avea loc vineri, de la ora 18:00, în Copou.

Comentarii