Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri

vineri, 07 iulie 2023, 08:58
2 MIN
 Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri

Arestatul Godei, angajat șofer de Firea. Ștefan Godei, administratorul unuia dintre căminele în care erau maltratați seniorii României, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este partenerul de afaceri al Ligiei Gheorghe (fostă Enache), consiliera ministrului Gabriela Firea, încă din septembrie 2015, an în care au deschis un stand de vânzare a cărnii în complexul Smart Expo Voluntari.

La o săptămână după ce Gabriela Firea a câștigat funcția de primar în iunie 2016, Ștefan Godei, unul din cei doi patroni, a fost angajat ca șofer la Primăria Municipiului București.

Arestări pe bandă rulantă

Procurorii DIICOT au cerut arestarea a 24 de persoane în dosarul azilelor de bătrâni, în care aproape 100 de bătrâni au fost supuși la tratamente inumane ori degradante. Conform anchetatorilor, exploatarea bătrânilor sau a celor aflați în incapacitatea de a se îngriji singuri, a fost realizată prin muncă forțată, constrângere „și exercitarea de acte de violență fizică, prin lipsirea de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică și/sau psihică de autoîngrijire”.

Judecătorii au decis să-i aresteze preventiv pentru 30 de zile pe frații Ștefan Godei și Dan Godei, administrator, respectiv coordonatorul unui cămin de bătrâni, pe Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, și pe Ovidiu Dumitra, fost polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Ilfov. Ultimul este soțul Cristinei Dumitra, cea care a administrat afacerea căminelor de bătrâni.

Ligia Gheorghe, consiliera ministrului Familiei Gabriela Firea, are calitatea de martor în dosar pentru că a fost vicepreședinta Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, coordonată de Ștefan Godei. Prejudiciul stabilit de procurori în acest caz a fost estimat la 5,2 milioane lei.

La fix o săptămână după instalarea în funcție a Gabrielei Firea, Ștefan Godei a fost angajat ca șofer la Primăria Capitalei. El a fost fotografiat conducând mașina municipalității neregulamentar

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii