Studiu de caz: Cel mai ruşinos proiect PNDL. Are o finanţare de 65 de milioane de lei

joi, 23 septembrie 2021, 15:27
1 MIN
 Studiu de caz: Cel mai ruşinos proiect PNDL. Are o finanţare de 65 de milioane de lei

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost finanţate 11.740 de obiecte din care jumătate au fost finalizate. Newsweek România vă prezintă cele mai consistente proiecte finanţate din bani publici prin PNDL, dar care nu au demarat. „Prin PNDL sunt finanţate prin contracte multianuale, din etapa 1 (2015-2022) şi etapa 2 (2017-2022) 11.740 de obiective, din care până în prezent 6.085 sunt finalizate (obiective pentru care a fost comunicat de beneficiari procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor). Pentru restul de 5655 obiective nu s-a realizat recepţia lucrărilor”, arată un răspuns al Ministerului Dezvoltării în exclusivitate pentru Newsweek România. 

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) a cunoscut eşecuri răsunătoare: proiecte aprobate spre finanţare, pentru care s-au alocat zeci de milioane de la buget, dar care nu au demarat.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, unul din cele mai consistente proiecte „nefinalizate, cu grad de execuţie bugetară zero” este „Modernizare Drum Judeţean 205E Vidra- Vizantea Livezi- Câmpuri”.

Beneficiarul este Consiliul Judeţean Vrancea, iar valoarea alocată proiectului este 65.362.749,97 lei, contract de finanţare MDLPA din 17.06.2015. Potrivit Consiliului Judeţean Vrancea, abia în vara acestui an proiectul a fost scos la concurs.

„Consiliul Judeţean Vrancea a scos la licitaţie serviciile de proiectare pentru modernizarea drumului judeţean DJ 205E Vidra-Vizantea Livezi-Câmpuri. În cadrul licitaţiei deschise vor fi achiziţionate: studii de teren, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect de organizare a execuţiei lucrărilor, proiect tehnic de execuţie şi servicii de asistenţă tehnică.

Cititi materialul integral pe: Newsweek

 

 

Comentarii