SUA: O femeie care nu are dreptul la avort își va vedea copilul murind la câteva ore după naștere

marți, 21 februarie 2023, 09:35
1 MIN
 SUA: O femeie care nu are dreptul la avort își va vedea copilul murind la câteva ore după naștere

Peste câteva săptămâni, un cuplu din Florida va trebui să își ia rămas bun de la copilul lor la scurt timp după ce acesta va fi născut, o realitate sfâșietoare creată de eliminarea de către Curtea Supremă a SUA a dreptului la avort la nivel național anul trecut, notează The Guardian.

Din cauza unei noi legi din Florida, care interzice avortul după 15 săptămâni, cu excepția anumitor circumstanțe, Deborah Dorbert a devenit una dintre numeroasele femei care au dificultăți în a accesa procedurile de avort necesare după ce Curtea Supremă a anulat drepturile acordate prin decizia istorică Roe vs. Wade din 1973.

Washington Post relatează într-un reportaj publicat în 18 februarie cum Dorbert și soțul ei, Lee Dorbert, așteaptă al doilea copil și au fost anunțați de medici că bebelușul a fost diagnosticat cu o anomalie fetală fatală cunoscută sub numele de sindromul Potter.

Dar, au spus ei, medicii nu au putut efectua un avort din cauza interpretării unei legi din Florida care a intrat în vigoare după ce Curtea Supremă a anulat decizia Roe vs. Wade. Citeşte mai mult pe digi24.ro.

Comentarii