SUA trimit Ucrainei alte 4 sisteme HIMARS și sute de drone Phoenix Ghost / Ucraina va avea în total 20 de sisteme HIMARS

vineri, 22 iulie 2022, 21:25
1 MIN
 SUA trimit Ucrainei alte 4 sisteme HIMARS și sute de drone Phoenix Ghost / Ucraina va avea în total 20 de sisteme HIMARS

SUA au semnat un ajutor militar suplimentar de 270 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv patru noi sisteme de rachete HIMARS, relatează The Guardian.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat că Rusia „a lansat lovituri mortale în toată țara, a lovit mall-uri, blocuri de apartamente, ucigând civili ucraineni nevinovați”.

Cel mai nou pachet, aduce totalul ajutoarelor militare oferite de SUA la 8,2 miliarde de dolari, a spus Kirby, potrivit CNN.

„În fața acestor atrocități, președintele a spus clar că vom continua să sprijinim guvernul Ucrainei și poporul său atâta timp cât este nevoie”, a spus el.

Noul ajutor va duce numărul total al sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 trimise în Ucraina la 20. HIMARS poate lovi cu precizie ținte pe o rază de 80 de kilometri – un facctor care schimbă jocul în contraatacul forțelor ucrainene.

Casa Albă a mai spus că noul pachet militar va include și 500 de drone Phoenix Ghost, precum și 36.000 de proiectile de tanc.

Majoritatea ajutorului provine dintr-un pachet de 40 de miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat în mai.

 

Comentarii