Sunt numărate zilele managerului Bârliba de la Spiridon?

joi, 09 august 2018, 01:49
3 MIN
 Sunt numărate zilele managerului Bârliba de la Spiridon?

Ieri a fost o mică piesă de teatru la Consiliul Judeţean, stimaţi telespectatori, cu preşedintele Maricel Popa, actor principal, în rolul de Vodă, iar managerul Dumitru Bârliba, de la spitalul Sf. Spiridon, pe post de lobodă.

Subiectul piesei a fost unul cu fonduri europene în care Vodă a reproşat managerului că nu le accesează, iar acesta din urmă s-a apărat spunând că vin organele peste el. Disputa este lungă şi ţine de competenţa managerilor, frica acestora de DNA, comodităţi şamd.

Ce ar trebui să intereseze lumea medicală, din unghiul de abordare al acestei rubrici, cam pieziş, ce-i drept, este dacă atacul lui Vodă prin lobodă înseamnă că managerului Bârliba i s-a pus gând rău au ba. Îl mai prinde toamna în post sa nu?

Stând strâmb şi judecând drept, trebuie spus că nu-i uşor chiar şi pentru un preşedinte de Consiliu Judeţean să demită un manager de spital, cu atât mai mult pe unul care nu-i în directa lui subordonare şi care a luat funcţia prin concurs.

Dar poate să-i facă viaţa un chin, fireşte, mai ales atunci când partidul pe care îl reprezintă ţine frâiele puterii. Spitalul Sf. Spiridon se află în subordinea Ministrului Sănătăţii, iar ministreasa de acolo este docilă partidului.

Bârliba are motive să se teamă, iar la cât de fricos este ar fi de aşteptat să se dea cu fundul de pământ ca să remedieze situaţia. De aceea nu-i sfătuim pe cei interesaţi să parieze pe căderea managerului, iar cei care mai au de punctat ceva afaceri cu el, mici resturi sau codiţe ce trebuie achitate, să stea liniştiţi, n-au intrat zilele în sac.

Ce legături sunt între Tehnoton şi Belgia

Dar Maricel Popa nu joacă numai roluri de Vodă, stimaţi telespectatori. Deunăzi, dacă vă mai amintiţi, a avut un rolişor de Baba Cloanţa, la şedinţa Consiliului Local, când s-a opus, la început, vânzării unui teren către o firmă din Belgia, lângă Tomeşti, acolo unde respectivii vor să construiască o fabrică.

Ce-i drept că sună tare ciudat, cum să opreşti o asemenea vânzare, prin urmare investiţie, fără o argumentaţie solidă? După mai multe deliberări, moderate de consilierul Gabriel Surdu, lucrurile au fost deblocate. Imediat după aceea s-a pogorât un porumbel peste adunare care a spus:

„Iată, vă vestesc vouă că Maricel Popa are chiriaş la Tehnoton firma OMNCO din acelaşi grup cu compania care a cerut vânzarea terenului, iar consilierul Surdu a învârtit ceva afaceri prin zonă. Cine are urechi de auzit să audă!“.

Ce-o fi vrut, oare, să însemne o asemenea epifanie?, s-au întrebat mai mulţi consilieri locali, în frunte cu Vlad Nedelcu, copilul teribil al artei ieşene. N-ar trebui, oare, să investigăm? Iată de ce Maricel Popa trebuie să pregătească un răspuns la aceste frământări. Altfel, vorba celor de la Divertis, se va dovedi a fi mai mult chel decât isteţ.

Comentarii