Surse: CCR a admis sesizarea premierului Cîțu, dar i-a dat dreptate lui Orban și Dragu

marți, 28 septembrie 2021, 11:10
1 MIN
 Surse: CCR a admis sesizarea premierului Cîțu, dar i-a dat dreptate lui Orban și Dragu

Curtea Constituţională a României a discutat astăzi sesizarea premierului Florin Cîţu privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern, pe tema moţiunii de cenzură care a fost depusă de USR PLUS şi AUR.

Potrivit unor surse oficiale, judecătorii Curții Constituționale au admis conflictul invocat de premierul Florin Cîțu, DAR i-au dat dreptate lui Ludovic Orban și Ancăi Dragu, iar moțiunea de cenzură merge mai departe în Parlament.

Pe 8 septembrie, Florin Cîţu a depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern în care se invocă o conduită “neconstituţională, deopotrivă neloială şi abuzivă, faţă de autoritatea executivă”, întrucât moţiunea de cenzură a fost iniţiată, depusă şi comunicată cu ″încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale articolului 113 alineat (2) din Constituţie”.

Judecătorii constituţionali au decis însă să dezbată această sesizare după Congresul PNL, care a avut loc sâmbătă şi unde Florin Cîţu a fost ales noul preşedinte al partidului.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii