Surse: ce i-a cerut Firea lui Ciolacu înainte de a-și anunța demisia, pentru a pleca fără scandal

sâmbătă, 15 iulie 2023, 13:37
2 MIN
 Surse: ce i-a cerut Firea lui Ciolacu înainte de a-și anunța demisia, pentru a pleca fără scandal

Surse politice: ce i-a cerut fostul ministru al Tineretului, Gabriela Firea, lui Marcel Ciolacu, premier și președinte al PSD, înainte de a-și anunța demisia, pentru a pleca fără scandal.

Potrivit acestor surse, cei doi ar fi avut o discuție de o oră înainte ca Firea să-și anunțe demisia, atât din Guvern, cât și de la conducerea organizației PSD din București.

Ce i-a cerut Firea lui Ciolacu înainte de a-și anunța demisia

Astfel, Gabriela Firea a avut două pretenții de la șeful ei pe linie de partid:

să primească un loc eligibil pe listele de candidați la Parlamentul European, la alegerile din primăvara anului viitor.
PSD să nu-i creeze probleme soțului ei, Florentin Pandele, care va candida și-n 2024 pentru postul de primar al orașului Voluntari.

Nu este clar cum a reacționat Ciolacu la aceste cereri și dacă le va onora. Însă, după demisia lui Firea, șeful PSD a scis o lungă postare în care spunea că așteaptă și alte demisii în scandalul “azilurilor groazei“, inclusiv de la primari pe care nu i-a nominalizat: “Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu ‘azilele groazei’ să își asume pe deplin responsabilitatea.

Toți trebuie să facă un pas în spate. Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Firea a sugerat că nu va mai candida la primăria Capitalei, lăsându-l astfel pe Ciolacu să-și stabilească propriul candidat.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii