Surse: Două femei vor prelua ministerul Familiei și cel al Muncii. Cine sunt acestea

luni, 17 iulie 2023, 08:14
1 MIN
 Surse: Două femei vor prelua ministerul Familiei și cel al Muncii. Cine sunt acestea

Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, este favorita pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea.

La Ministerul Muncii, cele mai mari şanse pentru a-l înlocui pe Marius Budăi le are deputata Simona Bucura-Oprescu, susţin surse politice pentru News.ro.

Decizia ar trebui validată luni dimineaţă în şedinţa Consiliului Naţional al PSD.

Gabriela Firea şi Marius Budăi, ambii de la PSD, au demisionat, săptămâna trecută, în contextul scandalului legat de tratamentul inuman la care erau supuşi vârstnicii în unele azile.

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta.

Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020.

Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Consiliul Politic Naţional al PSD se va reuni luni, de la ora 10.00.

Comentarii