Surse: Parlamentarii ar putea fi exceptați de la obligativitatea certificatului Covid

miercuri, 22 decembrie 2021, 19:58
1 MIN
 Surse: Parlamentarii ar putea fi exceptați de la obligativitatea certificatului Covid

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că liderii PSD, PNL și UDMR au căzut de acord în privința proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19.

Astfel, aceștia au căzut de acord ca proiectul de lege să fie adoptat până la finalul acestui an.

Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în perioada 27-30 decembrie.Conform surselor citate, premierul Nicolae Ciucă le-ar fi transmis celor din PSD și UDMR că nu vrea ca legea să fie adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, ci prin dezbatere parlamentară.

Pe de altă parte, una dintre schimbările majore asupra căreia PSD, PNL și UDMR ar fi căzut de acord este ca parlamentarii să fie exceptați de la obligativitatea prezentării certificatului COVID-19.Motivul invocat ar fi că nu se poate interzice unui ales să intre în instituția în care poporul l-a trimis.

Rămâne de văzut dacă această prevedere va fi menținută, în condițiile în care liderii coaliției de guvernare au o nouă ședință, miercuri seara, pentru a discuta despre acest proiect de lege.

În Parlament, cei mai aprigi contestatari ai Legii certificatului Covid-19 sunt senatorii și deputații AUR, precum și senatoarea independentă Diana Șoșoacă.

Recent, aceștia au perturbat activiatea Camerei Deputaților, după ce au organizat un protest cu un banner uriaș, care a acoperit vederea prezidiului și pe care scria ”Libertate fără certificate”.

Surse: stirileprotv

Comentarii