Sute de locuri libere la Iaşi pentru vaccinare imediată, cu Pfizer şi Moderna

sâmbătă, 17 aprilie 2021, 01:59
2 MIN
 Sute de locuri libere la Iaşi pentru vaccinare imediată, cu Pfizer şi Moderna

 „Ziarul de Iaşi” a realizat o radiografie de moment, aseară, la ora 17. Numărul mare de vaccinuri disponibile fac ca timpii de aşteptare să se reducă considerabil, chiar şi până la programare imediată în unele cazuri 

Accesul la unul dintre vaccinurile anti COVID-19 a devenit mult mai la îndemână pentru locuitorii judeţului Iaşi. Conform statisticilor disponibile pe platforma de vaccinare şi pe site-ul vaccin.live, la nivelul zilei de ieri, 16 aprilie, ora 17, existau 2.963 de locuri disponibile în cele 35 de centre de vaccinare. Asta înseamnă fie locuri în care ieşenii se pot prezenta direct cu buletin să se vaccineze, fără programare, pentru centrele care imunizează cu serul produs de Oxford / AstraZeneca, fie centre cu programare de pe o zi pe alta cu serurile Pfizer sau Moderna.

Este pentru prima dată când, la nivelul judeţului, există doze de Pfizer „la liber” în mai mult de un singur centru. În mod concret, la nivelul zilei de ieri, ora 17, existau 17 doze Pfizer la Belceşti, 115 la Bivolari, şi 70 la Hârlău. Mai mult decât atât, există locuri disponibile pentru vaccinul Moderna, care foloseşte aceeaşi tehnologie ca Pfizer, în Ciurea – 315, Ţibăneşti – 435 şi Vlădeni – 454. Doar cinci centre din tot judeţul mai au fluxuri de vaccinare cu serul produs de AstraZeneca: USAMV – unde sunt 377 de locuri, UMF – 66 de locuri, Rediu – 276 de locuri, Târgu Frumos – 364 de locuri şi Voineşti – 474 de locuri.

Există însă posibilitatea de a te vaccina şi în municipiul Iaşi într-un interval foarte scurt, dacă se navighează cu atenţie în platformă. Spre exemplu, la nivelul zilei de ieri, ora 17, la coada la centrul de vaccinare cu Pfizer de la Spitalul Militar erau doar 24 de persoane, ceea ce înseamnă că imunizarea se poate realiza în aceeaşi zi cu programarea, sau cel târziu ziua următoare. Mai sunt patru centre în Iaşi unde timpul de aşteptare este tot de maximum o singură zi: la sălile de sport de la Colegiul „Negruzzi”, Şcoala „B.P. Haşdeu”, Şcoala „Şt. Bârsănescu” şi Şcoala „G. Călinescu”.

Cea mai mare coadă din Iaşi pentru imunizarea cu Pfizer se înregistrează la Policlinica Regina Maria, unde sunt peste 1.000 de persoane pe lista de aşteptare şi timpul de aşteptare estimat este de peste 20 de zile. Ieri, la ora 17, la nivelul întregii ţării erau disponibile pentru vaccinare 105.333 de doze de vaccin, dintre care circa 27.000 de Pfizer, 21.400 de Moderna şi 57.000 de AstraZeneca. În toată ţara sunt deschise 818 centre de vaccinare, iar pe lista de aşteptare mai sunt puţin peste 308.000 de persoane.

Comentarii