Tânăr de 34 de ani mort de COVID după ce s-a externat de la ATI pe semnătură

marți, 07 septembrie 2021, 11:54
2 MIN
 Tânăr de 34 de ani mort de COVID după ce s-a externat de la ATI pe semnătură

Tânărul de 34 de ani nevaccinat, care nu credea în COVID, dar a ajuns în stare gravă la ATI, a murit.

Băiatul a ajuns în urmă cu câteva săptămâni în stare foarte gravă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, iar medicii au reușit să-l salveze cu eforturi uriașe.

După ce a stat zile în șir în Terapie Intensivă a început să se simtă mai bine și a cerut pe semnătură să plece acasă.

Doctorii au încercat să-l convingă să mai rămână sub supraveghere în spital, însă tânărul de 34 de ani a refuzat.

Medicii i-au cerut că macar să nu plece din Timișoara pentru că, în cazul în care starea de sănătate i se agravează din nou, să poată ajunge la ei cât mai repede, dar bărbatul a plecat într-o localitate aflată la 60 de kilometri de oraș.

Acolo i s-a făcut rău și la scurt timp a murit.

”Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AȚI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, a părăsit, ieri după amiaza – spre seara, incinta unității noastre, spunandu-ne că vă sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanța care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Domnul nu era într-o stare buna pentru a pleca din spital. Pe aceasta cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51% saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate”, a precizat pentru medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Aflați amănunte de pe antena3.ro.

Comentarii