Tatăl acuzat că şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pus în libertate după trei luni de arest

joi, 16 februarie 2023, 09:14
1 MIN
 Tatăl acuzat că şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pus în libertate după trei luni de arest

Tatăl acuzat că şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, care efectuau munci grele la ferma de măgari clandestină a familiei de la marginea E 85, la Iacobeşti – Grăniceşti, a scăpat în cele din urmă de arest, a două instanţă înlocuind măsura de arest preventiv cu cea a controlului judiciar.

Ionuţ Florescu a scăpat de arest în urma deciziei definitive a Curţii de Apel Suceava de miercuri, 15 februarie. Bărbatul se afla în arest preventiv de la începutul lunii noiembrie a anului trecut, deci de trei luni şi jumătate.

Ionuţ Florescu este trimis în judecată de procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată (5 infracţiuni) şi rele tratamente aplicate minorului (4 infracţiuni).

Măsura de eliberare din arest şi de plasare sub control judiciar vine oarecum firesc în condiţiile în care ancheta este deja finalizată, iar dosarul este în faza de judecată. În cadrul controlului judiciar, tatăl are impuse mai multe obligaţii şi restricţii, inclusiv interdicţia de a încerca să se apropie de copii. 

Vezi mai multe detalii pe monitorulsv.ro

 

Comentarii