Tatăl, în vârstă de 68 de ani, a donat un rinichi fiului de 33 de ani

joi, 23 iulie 2020, 01:49
1 MIN
 Tatăl, în vârstă de 68 de ani, a donat un rinichi fiului de 33 de ani

Zilele trecute, în Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi a fost realizat cel de-al 25-lea transplant de rinichi din acest an, numărul fiind identic cu numărul total de intervenţii făcute pe parcursul anului 2019.

Astfel, un bărbat de 33 de ani a primit un rinichi de la tatăl său, în vârstă de 68 de ani, intervenţia fiind una deosebită având în vedere vârsta înaintată a donatorului.

Tânărul care a primit rinichiul suferea de o boală imunologică ce îi afecta rinichii şi care a progresat în scurt timp până la insuficienţă renală, în 2018 fiind nevoit să înceapă şedinţele de dializă la Suceava.

„Tatăl a fost identificat ca potenţial donator, având o stare de sănătate bună, fiind în acelaşi timp informat că există anumite riscuri pe care a spus că şi le asumă. Ambii pacienţi se află acum în stare bună şi se recuperează după intervenţie. Sperăm ca numărul transplanturilor efectuate să se menţină în creştere, pentru a da o şansă pacienţilor de pe lista de aşteptare. În acelaşi timp, a fost un efocrt considerabil din partea echipei care s-a mobilizat şi a continuat această activitate şi în condiţiile din starea de urgenţă şi din starea de alertă“, a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Comentarii