Tătăl şi unchiul unei fete de zece ani pe care cei doi au siluit-o au fost condamnaţi la 31 de ani de închisoare

duminică, 07 noiembrie 2021, 16:37
3 MIN
 Tătăl şi unchiul unei fete de zece ani pe care cei doi au siluit-o au fost condamnaţi la 31 de ani de închisoare

Judecătoria Vatra Dornei a dat sentinţa într-un caz de agresiune sexuală extrem de grav, în care victimă este o fată în vârstă de 10 ani. Cei care ar fi violat-o sunt tatăl şi unchiul din partea mamei fetei. Judecătorii au constatat că probele strânse de poliţiştii de la Vatra Dornei şi de procurori sunt suficiente, astfel că au aplicat pedepse mari.

Gheorghe S., tatăl fetei, a primit 15 ani de închisoare pentru viol şi 4 ani pentru infracţiunea de „rele tratamente aplicate minorului”, pedeapsa rezultantă de executat fiind de 16 ani şi 4 luni de închisoare.

Unchiul, Gheorghe B., judecat doar pentru viol, a primit 15 ani de detenţie. (Pentru protecţia fetei aflate într-o situaţie foarte delicată nu intrăm în alte detalii legate de identificare). De precizat că cei doi sunt în libertate, sub control judiciar. Decizia Judecătoriei Vatra Dornei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 Faptele povestite de fetiţă, care păreau imposibil de crezut dar…

Pe data de 10 mai 2019, fata, care nu împlinise încă 13 ani, dintr-o comună limitrofă municipiului Vatra Dornei, a fost internată în regim de urgenţă la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a copilului abuzat, neglijat sau exploatat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, la solicitarea Poliţiei municipiului Vatra Dornei. 

Fata a fost ridicată de urgenţă de acasă, în condiţiile în care exista inclusiv suspiciunea că este însărcinată în urma abuzurilor sexuale. Din fericire, în urma testului de sarcină şi a rezultatelor de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală a reieşit faptul că aceasta nu era însărcinată, însă a fost confirmat cert faptul că a fost abuzată sexual. Poliţiştii judiciarişti dorneni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, au demarat cercetări destul de ample în acest caz, pentru a se convinge de vinovăţia celor acuzaţi.

 Fata a povestit cu lux de amănunte cum tatăl ei şi un frate al mamei au profitat de ea de când avea aproximativ 10 ani.

S-a ajuns inclusiv la testul poligraf, unde cei doi au ieşit nesinceri. Coroborat şi cu alte mijloace de probă, anchetatorii au ajuns la concluzia că faptele se confirmă. Totuşi, s-a decis ca cei doi să fie lăsaţi în libertate, sub control judiciar, până când judecătorii se vor pronunţa definitiv.

Această măsură s-a luat şi în condiţiile în care fata a rămas în grija statului, într-un centru de minori, şi nu mai are nici o legătură cu cei doi. 
Judecătoria Vatra Dornei a mai decis ca cei doi să achite fetei suma de 10.000 de euro fiecare, daune morale. Şi această latură civilă a procesului poate fi atacată cu apel.

Inculpaţii se bucură încă de prezumţia de nevinovăţie, până la o sentinţă definitivă a instanţelor de judecată.

Poliţiştii de la Vatra Dornei s-au implicat foarte serios în ultimii ani în cazurile în care la urechile lor au ajuns informaţii legate de posibile abuzuri sexuale în familie, ale copiilor. Poate şi de aceea din zona de munte a judeţului au ieşit la iveală mai multe cazuri şocante.

SURSA: monitorulsv.ro

 

Comentarii