Telescop Dobson 200 mm la biblioteca din Erbiceni pentru observații

joi, 05 septembrie 2019, 01:56
1 MIN
 Telescop Dobson 200 mm la biblioteca din Erbiceni pentru observații

Vinerea aceasta va fi inaugurat cel de-al treilea astroclub organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” din Iaşi în cadrul proiectului „Constelaţia bibliotecilor”. Inaugurarea oficială va avea loc vineri, 6 septembrie, în cadrul unui eveniment care va începe la ora 18.00, la Biblioteca Publică din localitatea Erbiceni. La manifestare vor fi prezenţi bibliotecarii din bibliotecile beneficiare ale proiectului, autorităţile locale, partenerii proiectului, dar şi pasionaţii de astronomie.

Astroclubul de la Erbiceni este cel de-al treilea din proiectul cofinanţat de AFCN şi implementat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi.

Evenimentul de vineri cuprinde şi Concursul pe teme de astronomie „Constelaţiile de vară”, concurs care se adresează elevilor din Erbiceni. De asemenea, după apusul soarelui, vor avea loc observaţii astronomice cu noile echipamente ale astroclubului, un telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator şi hărţi stelare, activitatea urmând să se încheie cu un recital oferit de Ansamblul folcloric „Bahluieţul” din Erbiceni şi cu un foc de tabără.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Erbiceni, Biblioteca Publică Erbiceni, Biblioteca Publică Cotnari şi Astroclubul Pegas Cotnari.

Proiectul „Constelaţia bibliotecilor” este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), valoarea totală a proiectului fiind de 63.536 lei, din care 56.536 de lei reprezintă finanţarea, iar 7.000 de lei este contribuţia Bibliotecii Judeţene.

Comentarii