Tentativă de răpire pe o stradă din Iași. Trei indivizi cu un BMW ridicați de poliția locală

#Strigătul_public contează și are o importanță deosebită pentru identificarea și prinderea persoanelor care încalcă dispozițiile legale.

luni, 06 noiembrie 2023, 09:52
2 MIN
 Tentativă de răpire pe o stradă din Iași. Trei indivizi cu un BMW ridicați de poliția locală

A fost și cazul a două tinere, victime ale unei agresiuni (tentativă de răpire, nereușită). În cursul nopții de 04/05 noiembrie a.c. polițiștii locali din cadrul Serviciului 6, care asigurau un climat de ordine și siguranță publică în zona str. Pantelimon Halipa au auzit țipetele unei persoane de sex feminin.

Au oprit autospeciala de poliție locală, iar tânără în cauză le-a comunicat colegilor că, prietena ei a fost răpită de trei tineri aflați într-un autovehicul de culoare neagră.

Polițiștii locali împreună cu tânăra s-au deplasat pe traseul parcurs cu prietena sa și au găsit-o câțiva metri mai departe într-o poziție defensivă și cu atac de panică.

Polițiștii locali au încercat să o liniștească și împreună au verificat zona, iar pe bulevardul Nicolae Iorga au observat autovehiculul în care se aflau agresorii.  Aceștia au fost legitimați și au fost conduși la Poliția Municipiului Iași pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale conform faptelor săvârșite.

COMUNICAT IPJ: La data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 23.50, Secția nr 6 Poliție Iași a fost sesizată de către un polițist local despre faptul că o minoră ar fi fost agresată fizic. Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că o minoră, de 15 ani, în timp ce se afla pe o stradă în municipiul Iași, pe fondul unor discuții contradictorii cu un tânăr pe care nu îl cunoștea, ar fi fost lovită cu palma de acesta, agresorul părăsind imediat locul cu un autoturism, condus de altă persoană. La scurt timp reprezentanții poliției locale au identificat autoturismul în cauză staționat, moment în care o persoană a coborât din mașină și a fugit, în interior fiind depistați alți 3 tineri (șoferul și doi pasageri). Polițiștii Secției 6 Politie Iași deplasați la fața locului au stabilit și identitatea tânărului care a fugit, respectiv a celui care a fost implicat în agresiune. Totodată, la controlul mașinii, în interior, au fost identificate mai multe plicuri cu substanțe susceptibile a fi interzise. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice. Minora care ar fi fost agresată, în prezența reprezentantului legal nu a depus plângere pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Cercetările continuă pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmând a fi dispuse măsurile legale. Substanțele au fost ridicate în vederea dispunerii de măsuri conform competențelor legale.

Comentarii