Tic-tac, tic-tac… Încă un dosărete DNA stă să explodeze în capul ştiţi voi cui. Va fi jale mare, ştiţi voi unde!

miercuri, 15 februarie 2023, 02:50
3 MIN
 Tic-tac, tic-tac… Încă un dosărete DNA stă să explodeze în capul ştiţi voi cui. Va fi jale mare, ştiţi voi unde!

Apăi, nu ştim cum să începem pe astăzi, căci, oameni simţiţi din fire fiind, ştiţi voi că nu prea ne place a da veşti proaste, indiferent cui. Dar, cum în cazul de faţă vestea proastă pentru unii poate fi o veste nemaipomenit de bună pentru alţii, ne consolăm cu asta, încălecăm pe-o şa şi vă spunem povestea unui nou dosar la DNA uite-aşa! 

Aşadar, cică cât de curând ar urma să bubuie la Iaşi, prin preajma lui Mihăiţă cel roznovan, un nou dosar DNA, de data asta care va trata pe îndelele mai multe angajări ilegale de şefi făcute în ultima perioadă în instituţiune. Iar ca să ilustăm puţin, pentru o mai bună înţelegere a contextului politic şi geostrategic, două ar fi cazurile care ne vin acum în cap, şi care ar fi în dosar.

Primul caz făinuţ (pentru procurori, evident) ar fi cel al fiicei de la derecţiunea aia pentru bebeluşi a premăriei, care în baza relaţiilor bune ale famigliei cu premarele cică a fost angajată la Direcţia Strategii a lui Mihăiţă deşi nu îndeplinea condiţiile de studii: se cerea economie sau inginerie, demoazela a oferit filosofie.

Poftim, strategie… Fiica filosoafă avea însă şi alte calităţi, pe lângă aceea că mamiţica era în sistem: tăticuţul e ceva şefuleţ la SRI. Ei, vedeţi că se leagă maioneza? Dar, în fine, haideţi să trecem la cazul doi: pentru asta întoarceţi însă foaia la pulsuleţul următor!

Cum să îţi avansezi ţiitoarea mai tânără când te place şeful?

Al doilea caz făinuţ de pe lista procurorilor ar fi cel legat de angajarea noii ţiitoare a derectorului executiv Şomoiog, stimaţi telespectatori. Nu, nu e vorba de acea ţiitoare veche, fostă conţilier judeţean, pe numele căreia fostul premare Jiji avea apartament într-un complex nou, apartament pe care-l folosea ca loc de nebunii şi unul şi altul.

Demoazela în cauză, cea de acum, e cu vreo 15 ani mai tânără, are studii în biochimie, dar a fost angajată peste rând, fără respectarea legii, la Derecţiunea proiectelor pentru sănătate a lui Mihăiţă. Ba chiar ascensiunea competentei demoazele avea să nu se oprească aici, căci se aranjaseră toate cărţile ca tot ea să fie unsă, prin concurs aranjat, ca şefă la derecţiunea investiţii.

Un loc strategic, spun sursele noastre, că de aici putea pasa la protectorul Şomoiog, care punea capacul şi pasa înapoi sau şuta mai departe, ştiţi voi schema asta, că doar ne pricepem toţi la futbol şi la politichie. Numai că, până la urmă, spre binele tuturor acuma, ultima schemă nu s-a mai făcut, după ce oamenii noştri au prins a mirosi ceva şi au cerut o informare oficială despre chestiune. revenind însă la dosarul de care vă spuneam, şi numai aceste două cazuri de-ar fi, şi tot e de rău şi inimă albastră. Sunt însă mai multe acolo, o să citim şi-o să ne crucim la vremea lor. Staţi deci pe fază, că tre’ să vină şi nulul, ca să facă „Poc”!

PS: Despre succesul romantic şi de neînţeles al bătrânului edec derector Şomoiog, la anii lui aproape de pensie, haideţi să vorbim mai pe îndelete la un uichend, ce ziceţi?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii