Toate localitățile fac analiza cazurilor COVID. Limita de la care încep măsuri drastice

joi, 06 august 2020, 15:27
1 MIN
 Toate localitățile fac analiza cazurilor COVID. Limita de la care încep măsuri drastice

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că astăzi a cerut tuturor județelor analiza pe localitățile care au peste 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori pentru a vedea unde se impun măsuri. Arafat a mai precizat că în sudul țării este presiune pe secțiile de Terapie Intensivă.

„Noi astăzi am solicitat tuturor județelor să facă analiza pe toate localitățile care au de la 3 cazuri la mie în sus, să vadă și restul criteriilor și, în localitățile care au probleme deosebite și în care se impune să se ia măsuri pentru limitarea răspândirii, să luăm aceste măsuri. (…) Analiza se face pe plan național și noi o facem periodic ca să luăm deciziile cele mai corecte, la recomandarea DSP-urilor, a INSP și a comitetelor județene pentru situații de urgență”, a declarat Raed Arafat, întrebat dacă se impune carantinarea unor localități.

În ceea ce privește situația paturilor de Terapie Intensivă destinate pacienților cu COVID-19, Raed Arafat a precizat că a crescut numărul acestora.

Comentarii