De Business

Punem punctul pe știi

TOP-ul celor mai bine plătite meserii din România. Domeniul IT, detronat de un job bugetar

sâmbătă, 09 septembrie 2023, 09:32
2 MIN
 TOP-ul celor mai bine plătite meserii din România. Domeniul IT, detronat de un job bugetar

În timp ce în România salariul minim brut este de 3.000 de lei, iar peste 1,5 milioane de români îl câștigă, sunt și angajați care ajung să primească și câteva mii de euro pe lună.Sunt meserii cu tradiție, cum ar fi cea de medic sau avocat, însă sunt și locuri de muncă recent apărute care pot aduce salarii mult peste medie, cum sunt cele din IT.

Sorina Faier, specialist în resurse umane, a realizat pentru Ziare.com, un top al celor mai bine plătite joburi din România.„În ultimele decenii, piața muncii din România s-a dezvoltat semnificativ, oferind oportunități de carieră și salarii competitive. Cu toate acestea, este important să menționăm că țara noastră este încă în proces de recuperare din perioada comunistă, iar în comparație cu alte țări europene, nivelul salariilor rămâne inferior. Cu toate acestea, există câteva domenii care oferă cele mai bine plătite joburi în România”, a declarat Sorina Faier, specialist în resurse umane. 

Top 10 salarii în România:

1. Medic

Domeniul medical este recunoscut pentru salariile ridicate, datorită importanței și complexității acestui domeniu. Medicii specializați, cum ar fi cardiologii sau chirurgii, câștigă în medie aproximativ 10.000 de euro pe lună dacă adunăm veniturile de la stat cu cele de la privat.

2. Avocat

Avocatura este un alt domeniu bine plătit în România. Sarcinile lor complexe și responsabilitățile legale le aduc un salariu mediu de aproximativ 5.000 de euro pe lună, dacă vorbim de avocați cu minimum 10 ani experiență

3. IT

ManagerDomeniul IT este în plină expansiune și mulți specialiști din acest domeniu se bucură de salarii competitive. IT managerii pot câștiga în jur de 6.500 de euro pe lună, iar specialiștii în acest domeniu se bucura de salarii foarte mari în comparație cu media din piață.

4. Director Financiar

Într-o economie în curs de dezvoltare, companiile au nevoie de specialiști în domeniul financiar pentru a-și gestiona finanțele. Managerii financiari pot câștiga aproximativ 6.000 de euro pe lună dacă lucrează într-o companie mare si coordonează mai multe departamente. Ei pot fi de asemenea și membrii ai boardului. 

Restul clasamentului, pe ziare.com

Comentarii